90-åringen sniker en lapp inn under døra til kvinnen. Men ordene på lappen rører ALLE til tårer!

5068

Tenk deg at du har levd et langt og lykkelig liv, omgitt av venner, bekjente og familie. Så kommer alderdommen, og ting blir stadig tristere. Slektning etter slektning sovner inn, og snart er du den eneste igjen i den gamle omgangskretsen din.

Og det er ikke akkurat særlig enkelt å gå ut og skaffe seg nye venner igjen heller – og  så kommer ensomheten snikende.

Men denne kvinnen i den amerikanske delstaten California viste at vi alle kan gjøre noe for å motvirke ensomhet hos eldre – bare ved å invitere dem inn i varmen.

Det hele begynte da tobarnsmoren Marleen Brooks en dag gikk inn døren og inn i hjemmet sitt i California. Der, på gulvet, så hun plutselig en liten lapp. Lappen var signert av en eldre kvinne som bodde lengre ned i gaten – og ordene på lappen fikk Marleen til å bryte sammen i tårer.

På lappen sto det:

«Vil du kunne tenke deg å være min venn?

Jeg er 90 år gammel, bor alene og alle mine venner har gått bort.

Jeg er så alene og redd.

Vær så snill, jeg ber noen.»

 

Rørt av ordene på lappen, innså Marleen Brooks at hun måtte gjøre noe.

Hun tok frem noen cupcakes og ringte bestevennen sin. Sammen gikk de deretter bort til den 90 år gamle kvinnens hus – og banket på døren.

Den eldre kvinnen, som heter Wanda, lyste opp med glede når hun åpnet døren.

«Jeg håper ikke du synes jeg er rar fordi jeg skrev til deg, men jeg måtte gjøre noe. Tusen takk for at du kom. Jeg har bodd her i 50 år og kjenner ingen av naboene mine.» sa Wanda til Marleen og hennes venn.

Men nå har den eldre kvinnen endelig fått seg en venn – og Marleen har lovet at Wanda kan ringe når som helst, og at hun da kommer tilbake på besøk.

I historien, som har blitt delt på Facebook av nyhetsankeret Frank Somerville, sier Marleen:

«Jeg er sikker på at Wanda og jeg vil ha fantastiske stunder sammen.»

Jeg er oppriktig glad for at den 90 år gamle kvinnen endelig fikk en venn. Denne historien viser virkelig hvor mye glede en enkel gest kan spre til ensomme, eldre mennesker.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!