Kassereren håner den unge kvinnen foran hele butikken. Men SVARET hennes rører meg til tårer!

5124

Den unge sykepleieren Mary Walls Penney fra West Virginia i USA arbeider med pasienter som lider av Alzheimers og demens.

Forleden dag sto hun i kø på matbutikken, etter et at hun var ferdig med et skift. Når hun kom fremst i køen, la kassereren merke til navneskiltet og logoen på Marys klær. Hun spurte henne om hva hun jobbet med på det sykehjemmet, hvorpå Mary svarte at hun var sykepleier.

Kvinnen ble åpenbart sjokkert over svarte. Hvorfor? Marys hår er farget i alle mulige farger og hun har synlige tatoveringer og piercinger.

«Jeg er overrasket over at du jobber der. Hva synes pasientene om det?» spurte den forskrekkede kassereren. Hun spurte til og med den eldre damen som sto bak i køen, om hva hun syntes om håret. Hun svarte at det ikke var helt hennes personlige stil, men at hun ikke brydde seg.

Kassereren fortsatte å høylytt uttrykke hvor sjokkert hun var over at sykehjemmet hadde «tillat det».

Mary var rasende da hun forlot butikken og dro hjemover. Så hun bestemte seg for å skrive et innlegg på Facebook.

«Jeg kan ikke komme på en eneste gang der hårfargen min har hindret meg i å tilby livreddende behandling eller hjelp til en pasient. Tatoveringene mine har aldri stoppet meg fra å holde en pasients hånd når han gråter fordi Alzheimers sykdommen stjal alle de fine minnene deres. Piercingene jeg har i øret har aldri vært i veien for at jeg skal høre på hva pasientene har å si. Og tungen min har aldri stoppet meg fra å gi oppmuntrende ord til pasienter som nettopp har blitt diagnostisert – eller fra å trøste en sørgende familie.»

Innlegget traff godt hos leserne. Det har nå over 150.000 likerklikk, og har blitt delt over 240.000 ganger. Mange kommenterer at de tror Marys fargerike stil og vennlige smil er nok til å gjøre dagen til pasientene bedre.

Ville ikke livet være kjedelig hvis vi alle så like ut? Det er bare bra det finnes folk som ikke er redde for å skille seg ut fra mengden, og gjør verden litt mer fargerik.

Vær som du er, Mary.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!