15. juli 2024

ALDRI mer maur i hus eller i hagen. Disse billige og giftfrie triksene er det få som kjenner til!

Biologisk sett er maur fantastiske små insekter. De er utrolig smarte, organisert, og spiller en viktig rolle i naturen.

Men maur kan også være skadedyr, og invadere huset ditt. Vanlig sukkermaur kan trenge inn i kjøkkenskap og forsyne seg av maten din, men de kan også bygge reir i huset ditt.

Under fliser finner mauren som regel de perfekte forholdene. Der bygger de tunneler gjennom jorden, og rundt hovedreiret. Og som om det ikke var ikke nok, kan de små krypene bite seg hvis de bestemmer seg for det.
Ja visst kan det være fristende å trampe på de små inntrengerne, men det finnes faktisk langt mer praktiske måter å sende et budskap til en uønsket maurkoloni.

Nedenfor finner du noen geniale måter å bli kvitt maur på!

Kanelduftende forsvarssystem
Maur er følsomme for lukt – mange maurarter har ca. fem ganger mer sensitive luktreseptorer enn det gjennomsnittlige innsiktet. Bruk det til din fordel!

De fleste mennesker elsker lukten av kanel, men maur er ikke særlig glad i krydder. Det finnes oljer med kanelduft, men du kan også prøve å bruke malt kanel for å holde maur unna.

– Legg en halv teskje kanel/kanelolje i en kopp med vann. Dypp en bomullsdott i vannet, og dypp bomullsdotten rundt områdene der maur ser ut til å leve og bo. Gjenta dette en gang om dagen, til maurene forsvinner.

– Et annet tips er å legge kanelstenger rundt dører, vinduer og andre innganger til huset ditt.

– Du kan også blande kanel med vann, og ha i en sprayflaske. Bruk den overalt hvor du ser maur.

Kajennepepper
En stor dose kajennepepper kan forhåpentligvis få mauren til å forsvinne raskt.

Kok en stor kasserolle med vann – jo større, desto bedre. Tilsett deretter en god del cayennepepper. Åpne døren og hell blandingen rundt omkring hvor du ser hull, sprekker eller levende maur.

Eddik
Den sure eddiklukten setter mauren neppe pris på. Men det er gode nyheter for oss, for det betyr at vi kan rengjøre terrassen med en super-billig ingrediens.

Fyll en sprayflaske med like deler vann og eddik. Tilsett noen dråper sitron, en annen duft mauren ser ut til å mislike.

Rist godt før bruk, og spray deretter gulvlister og andre områder mauren ser ut til å ferdes på. Gjør dette en gang om dagen til de forsvinner.

Vann
Har du funnet maurtua er vann faktisk en god nok løsning. Ta frem hageslangen og spyl i ca 10 minutter, slik at bakken rundt maurtua blir gjennomvåt – gjenta hver dag til mauren forsvinner.

Dekk sporene
Maur har en tendens til å dukke opp igjen, uansett hvor hardt du har jobbet for å bli kvitt de. Men Hvordan?

En forklaring er at maur etterlater luktspor etter seg, noe som kan tiltrekke seg hundrevis av nye maur til plassen.

For å bli kvitt luktsporte, ta en sprayflaske og fyll den med vann og eddik (50/50). Ha i noen dråper oppvaskmiddel, og spray alle hull, lister og dørkarmer, til du føler at sporene er borte.

Det finnes selvfølgelig mange produkter som er laget for å kvitte seg med skadedyr, men disse knepene gjør det både billigere og uten giftige kjemikalier.

Del gjerne disse tipsene med dine venner på Facebook!