Ingen trodde den lille jenta på 500 gram ville overleve. Men så sier pappaen 5 ord som forandrer ALT!

2850

Vi har alle opplevd hvor sterk en god historie kan være. Historier, uansett om det er film eller bok, får liksom noe inni oss til å våkne til live.

Noen ganger kan en historie gjøre en stor forskjell i en persons liv, men det er ofte en liten, nesten umerkbar forandring som man nesten ikke legger merke til først.

For Juniper French, kom denne forandringen i formen av fem enkle ord.

Juniper ble født etter bare 23 uker og 6 dager, og veide ikke mer enn et halvt kilo. Fordi hun var så liten, var det uklart om jenta ville overleve den første natten. Det sies at premature babyer har større sjanse til å overleve hvis de får masse kjærlighet og oppmerksomhet, så pappaen Tom bestemte seg for å lese en bok for datteren.

«Historier er et løfte.» sa Tom til sin kone Kelley. «De er lovnader om at slutten er verdt å vente på.»

He valgte den første boken i Harry Potter-serien. Men når han åpnet boken og begynte å lese, skjønte han fort hvorfor denne fortellingen var perfekt for lille Juniper:

«Kapittel 1: Gutten som overlevde»

De som er kjent med historiene om Harry Potter, vet hvorfor denne frasen er så spesiell. Harry overlevde når han egentlig skulle ha dødd. Han overlevde det umulige, og grunnen? Han ble reddet av foreldrenes kjærlighet.

Og når Tom leste videre om Harry Potter, skjedde det noe med Juniper…

«Når Tom leste for henne, ble pustingen hennes bedre, kroppstemperaturen holdt seg stødigere, og alt virker bedre.» sier Kelley.

Tom leste hvert avsnitt med en myk, syngende stemme, og når han sluttet, begynte syrenivåene hennes å falle – og alarmen begynte å pipe.

Tom fortsatte å lese for Juniper, selv om legene egentlig ikke trodde at hun ville overleve lenge nok til å hør slutten av historien. Men hun greide det umulige – akkurat som Harry Potter i boken. Hun overlevde når hun egentlig skulle ha dødd. Hun overlevde det umulige – på grunn av foreldrenes sterke kjærlighet til henne.

Hver dag var en kamp, men til slutt var det klart: Juniper hadde knust alle odds, og kom til å overleve. Og alt begynte med de fem første ordene i en Harry Potter-bok.

For foreldrene ble J.K. Rowlings ord mer enn bare en saga. Det ble en måte for de å kommunisere med sin datter på.

Junipers mirakuløse historie nådde også frem til forfatteren selv, J.K. Rowling. Hun tok kontakt med Kelley på Twitter, og sendte familien en eske med alle Harry Potter-bøkene.

Men på den første boken var det en personlig beskjed til Juniper – denne gangen var det ikke om gutten som overlevde, men jenta som overlevde.

Nå har familien French publisert en egen bok, som passende nok heter «Juniper: Jenta som ble født for tidlig». Og akkurat som i historien om Harry Potter, kan Junipers historie gi mange håp om at kjærlighet kan gjøre det umulige mulig.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!