21. juli 2024

Da hun var 16, tok legene ut tarmene hennes. Men bildene av kroppen hennes trollbinder alle!

Er jeg vakker? I tider med Instagram, Facebook og Twitter, er dette et spørsmål mange stiller seg selv. Ingenting virker viktigere enn å være feilfri og perfekt – selv om det bare er mulig med bilderedigering og retusjering…

Den 23 år gamle kunstneren Saskia Frietsch prøver å motvirke denne trenden. Selv ble hun diagnostisert med en tarmsykdom da hun var 16 år gammel, og siden har hun levd med kolostomi. Likevel føler hun seg vakker og attraktiv. For henne er ikke arrene skjemmende – de forteller en historie. Derfor startet hun prosjektet «Grenzenlos» (grenseløs), hvor hun fotograferte folk med «feil» og «mangler». Og resultatet er imponerende!

 

Prosjektet startet som en slags «selv-terapi» for Saskia, for at hun skulle føle seg bedre om seg selv. Men prosjektet har blitt ekte kunst med et vakkert budskap.

Alle har sine egne spesielle sider ved seg, som er verdt å utforske grundig. Og skal vi være helt ærlige, må vi jo innrømme at personene på disse bildene er utrolig vakre, til tross for sine uvanlige trekk.

Del denne artikkelen hvis du er enig!