Carsten hadde bare ETT ønske før han døde. Da tok disse sykepleierne en fantastisk avgjørelse!

1123

På et moderne sykehus finnes det mange regler som må respekteres. De fleste reglene og bestemmelsene er der av åpenbare årsaker, men noen ganger er det ting som betyr mer enn regler. 

For når du vet at du befinner deg i sluttfasen av livet, og vet at døden banker på døren,så kan selv de minste ønsker bety alt.

Å få holde sin kone i hånden en siste gang, å få høre på sitt favorittalbum fra da man var ung, spise favorittmaten sin, eller drikke seg et glass vin og ta seg en sigarett mens man nyter solnedgangen.

Sistnevnte var Carsten Flemming Hansens ønske. Han ble innlagt på Aarhus Universitetssykehus i Danmark for noen dager siden, og han visste at livet snart var over.

Som på alle sykehus er røyking strengt forbudt på Aarhus, men sykepleierne tok en fantastisk avgjørelse, som har fått internett til å eksplodere av hyllester.

Ifølge sykehuset døde Carsten den 7. mai. Han hadde blitt kjørt inn til sykehuset noen dager før, da hovedpulsåren hans hadde sprukket i magen.

Carsten var allerede alvorlig syk. For syk til å gjennomgå operasjon, ifølge legene. Derfor var det bare et spørsmål om dager, kanskje timer, før Carsten ville dø av indre blødninger.

Carsten visste at han var døende, og hans siste og største ønske var å røyke en siste grønn LA – hans favorittsigarett – og drikke et glass hvitvin. Men siden all røyking ved Aarhus Universitetssykehus er forbudt, var det ikke mye personellet kunne gjøre. Det ville være vanskelig å oppfylle Carstens siste ønske.

Men det var da en av Carstens sykepleiere tok en fantastisk beslutning…

Siden Carsten var døende, ble sykepleierne enige om at de skulle gjøre et unntak. Så en stille og rolig kveld, trillet de Carstens seng ut på en av sykehusets balkonger. Der fikk han nyte en siste sigarett og et glass hvitvin, mens han og familien så på at solen gikk ned bak Aarhus.

Det er så fint å se at de gjorde et unntak for å innfri denne mannens absolutt siste ønske. Noen ganger finnes det ting i livet som er mye viktigere enn regler og klausuler!

Del denne artikkelen på Facebook hvis du også er enig!