20. juli 2024

22-åringen får en tatovering. Men når den snus på hodet avslører den hennes dypeste HEMMELIGHET!

Som så mange andre unge kvinner har Bekah Miles fra Oregon, USA, en tatovering. Den ser helt vanlig ut, men når den snus på hodet vil det gå kaldt nedover ryggen på deg. I denne Facebook-posten åpner Bekah opp om hva tatoveringen betyr for henne:

«(Kjære mamma og pappa, ikke drep meg på grunn av denne permanente avgjørelsen. Jeg vil at dere skal høre det jeg har å si.)

I dag vil jeg komme ut med noe som bare noen få av dere vet. Jeg er klar for å ha en diskusjon om min mentale helse.

Sist år ble jeg diagnostisert med depresjon. Helt ærlig tror jeg dette var et problem for meg lenge før jeg fikk diagnosen, men jeg tror det ble verre til det punktet der jeg ikke fungerte lenger.

Så i dag fikk jeg denne tatoveringen. Jeg følte beinet var den beste plasseringen for den. Når alle andre ser den, ser de «I’m fine» (jeg har det bra), men fra mitt ståsted står det «Save me» (redd meg). For meg betyr det at andre ser en person som ser ut som om hun har det bra, men som i realiteten ikke har det bra i det hele tatt. Det minner meg på at selv om folk ser lykkelige ut, så har de kanskje en kamp med seg selv.

For meg er depresjon de dagene jeg føler meg trist uten grunn.

Depresjon er de morgenene jeg ikke føler jeg klarer å stå opp.

Depresjon er å sove for mye, eller sove for lite.

Depresjon er skolearbeidet som aldri blir fullført, bare fordi jeg følte at jeg ikke kom til å klare det.

Depresjon er når jeg bryter ned over absolutt ingenting.

Depresjon er å spise for mye, eller for lite.

Depresjon er de nettene jeg gråter fordi jeg er så overveldet, selv om alt går greit.

Depresjon er den vekten jeg bærer i brystet til enhver tid.

Depresjon er den konstante trangen til å bli distrahert (å være på sosiale media, spille videospill, se filmer eller TV-serier, eller jobbe hele tiden), fordi jeg ikke stoler på mine egne tanker i mer enn 3 minutter av gangen.

Depresjon er vennskapene som har lidd fordi jeg ikke klarer å fungere.

Depresjon er de skadelige tankene og handlingene jeg har mot meg selv.

Depresjon er tårene jeg gråter fordi jeg ikke vet hvorfor jeg føler meg så verdiløs, når jeg vet jeg burde følt meg lykkelig.

Dette er en av de vanskeligste tingene å åpne opp om fordi det er så utrolig vanskelig for meg å føle meg sårbar… men det trengs å bli snakket ut om. Mental sykdom er svært alvorlig, men så sett ned på i vårt samfunn. Vi bryr oss så mye om fysisk helse, men nesten ikke om mental helse. Og det er seriøst håpløst. Mental sykdom er ikke et valg og vil mest sannsynligvis skje alle på ett eller annet tidspunkt i livet. Hvis det er et så stort problem, hvorfor har vi ikke en åpen samtale om det?

Det er derfor jeg fikk denne tatoveringen; den er en bra måte å starte en samtale på. Dette tvinger meg til å snakke om min egen kamp, og om hvorfor det er viktig å vite om temaet. Du ville bli overrasket over hvor mange DU kjenner som sliter med depresjon, angst, eller andre mentale problemer. Jeg er kanskje bare én person, men én kan redde en annen… og det er egentlig alt jeg ønsker.

Kanskje dette er en del av hvorfor jeg er så interessert i psykologi. Jeg ønsker å hjelpe folk som føler det jeg har følt – og fremdeles føler – fordi det er et helvete. Og jeg ønsker ikke det for noen.

‘Jeg tror de tristeste menneskene alltid prøver så hardt de kan for å få andre mennesker til å føle seg lykkelige, fordi de vet hvordan det er å føle seg totalt verdiløse og de vil ikke at noen andre skal måtte føle det slik.’

– Robin Williams

Og TAKK til dere som har hjulpet meg i denne kampen. Jeg ville ikke vært hvor jeg er i dag uten dere.»

Bekah ville originalt at familie og venner skulle se innlegget på Facebook, men nå har over 350 000 delt innlegget videre. For det er utrolig mange som føler det samme, og som synes at Bekah forklarte det bedre en de selv kunne. Bekah sier «Jeg er utrolig overrasket over hvor stor effekt det hadde, men det akkurat det jeg ville – å nå ut til folk, og la dem få vite at de ikke er alene. Vær så snill å del det videre for å styrke oppmerksomheten rundt dette, slik at det blir lettere å snakke om.»

Så DEL dette videre med vennene dine på Facebook for å støtte Bekah, og øke oppmerksomheten rundt mental helse!