Ingen skjønte hvorfor den 1 år gamle gutten hostet blod. Da måtte legen følge magefølelsen sin!

26664

Det finnes ikke noe verre enn når små barn blir syke. Som foreldre føler man seg ofte maktesløs, og ønsker å gjøre alt for at barnet skal føle seg bra igjen. Det vet familien Rauch altfor godt.

Nå ønsker de å fortelle hva som skjedde da sønnen deres holdt på å miste livet – for å advare andre foreldre.

Lille Emmett hadde nettopp feiret sin første fødselsdag, når det forferdelige skjedde.

Det startet med at Emmett plutselig virket syk. Foreldrene ble bekymret, og tok han med til en lege. Men det eneste sykehuset konstaterte var at han hadde feber og var sløv. Legen mente at det bare var en vanlig forkjølelse, og sendte familien hjem.

Men Emmett ble verre. Da de kom tilbake til legen noen dager senere, hostet han blod. Legen mente fortsatt at det ikke var noe alvorlig, men han hadde en dårlig magefølelse. Emmett ble derfor sendt til røntgenavdelingen med det samme.

Det reddet livet hans…

I magen hadde Emmett et lite batteri. Gutten må ha funnet det på gulvet, og stappet det i munnen. Det viste seg senere at batteriet hadde falt ut av fjernkontrollen til DVD-spilleren.

Legen skjønte umiddelbart at det var batterisyren som gjorde gutten syk, så han ble operert med en gang.

Foreldrene Michael og Karla Rauch hadde ikke lagt merke til at Emmett hadde svelget batteriet. Hvis de hadde visst at det var det som hadde skjedd, hadde operasjonen kunne blitt utført mye tidligere. Nå er situasjonen veldig kritisk for gutten.

Batteriet hadde skadet Emmetts spiserør og fordøyelseskanal, og han måtte gjennomgå flere operasjoner. Men Emmett er en kjempe: På fire år gjennomgikk han 65 operasjoner, og nå kan han endelig puste og spise på egen hånd igjen. Han kan også løpe, leke, spille fotball, og alt som enhver femåring kan gjøre. Han kan også snakke, takket være kunstige stemmebånd.

Foreldrene er svært takknemlige for at gutten deres er i live. De har startet en Facebook-side, hvor tusenvis av mennesker følger Emmetts kamp mot et normalt liv. De ønsker også å advare andre foreldre, og ber alle om å ta hensyn til hvor farlig batterier kan være for små barn.

Dessverre er ikke alle barn like heldige som Emmett. Like etter jul i fjor, døde en to år gammel jente fra Oklahoma i USA, etter å ha svelget et lignende batteri.

Det er svært viktig å sørge for at disse batteriene ikke er tilgjengelige for barn.

Del denne artikkelen med dine venner, så flere blir oppmerksomme på hvor grusomme konsekvensene kan bli!