13 ting du IKKE bør gjøre, og hvorfor. Nummer 7 er det mange som gjør!

3873

Det er alltid greit å få tips og triks til hvordan man skal gjøre ting, og hvordan man skal gjøre det på enklest og best mulig måte. Men noen ganger er det også veldig fint å få en oversikt over ting man absolutt IKKE bør gjøre.

Derfor har vi laget en liste over 13 (veldig varierte) ting, som du ikke bør gjøre:

1. Klemme kviser
Når man får en kvise, er det mange som reagerer med å klemme på den, i et forsøk på å bli kvitt den. Men dette bør du faktisk unngå å gjøre.

Klemmingen kan føre til at kvisen blir større, infisert, og den kan etterlate arr. Det er også viktig å huske på å ikke klemme på kviser som dukker opp i den såkalte nasolabiale trekanten (området rundt munnen og nesen). Dette området er sammenkoblet med vener fra hjernen, og klemming her kan føre til at puss infiserer blodet, og dermed fører til helseproblemer.

2. Bomullspinner
For mange mennesker er rengjøring av ørene med bomullspinne en del av deres daglige rutine. Men dette er også noe du IKKE bør gjøre..

Når du bruker en bomullspinne, er det mer sannsynlig at du skyver ørevoksen lengre inn i øret. Dette kan føre til skade på trommehinnen og hørselen. Voksen i ørene er faktisk der for en grunn. Den holder fremmedlegemer ute, og beskytter mott soppinfeksjon.

3. Neseplukking
Alle kan vel innrømme at de på et eller annet tidspunkt har hatt en finger opp i nesa. Kanskje tørkepapiret var for langt unna, eller bare ikke tilgjengelig. Men dette er i alle fall noe de fleste av oss har gjort minst en gang.

Men å plukke seg i nesen kan faktisk forårsake skade på arteriene i nesen. Slimhinnen kan lett bli skadet, noe som kan føre til blødninger. Dessuten kan arteriene infiseres av bakterier fra fingrene.

4. Å sitte
Å sitte over lange perioder kan være dårlig for helsen. Når du sitter, bruker du ikke musklene i beina, og etter noen timer begynner blodet å stagnere. Stoffskiftet vil avta, og du vil oppleve smerter i rygg og nakke. Mye sitting over lang tid kan føre til vektøkning, muskelatrofi, og hjerte- og fordøyelsesproblemer.

5. Drikke vann
Når du drikker vann, er det stor sannsynlighet for at du gjør det mens du er på farten, står ved kjøleskapet, eller ved en vanndispenser. Når du sitter og drikker, får organene dine en bedre sjansen til å holde på vannet. Når du står oppreist og drikker, passerer vannet raskere gjennom systemet, og kroppen får ikke absorbert alle næringsstoffene.

6. Selvrespekt
IKKE kast bort tiden din på å savne noen som ikke ønsker å være der for deg. Det er ingen vits i å vanne en død blomst, så hvis dine meldinger og samtaler blir ignorert, gjør deg selv en tjeneste: Slutt å sende/ringe!

7. Bilder av barna
Du bør aldri publisere bilder av barna dine, eller andre barn, på sosiale medier. Sporingstjenester kan avsløre lokasjonen, og bilder av hobbyer og aktiviteter kan gjøre det enkelt å finne de. For ikke å snakke om at bildene kan gjøre barna forlegne senere i livet – man vet jo aldri hvor de kan havne når de publiseres på nett.

8. Trening
Hvis du planlegger å besøke treningssenteret for første gang på lenge, start rolig! IKKE gå rett på de tunge vektene. Start med noe lett, og bygg deg gradvis opp.

9. Utmattelse
Det er heller ingen god ide å trene seg helt utmattet. Dette vil ha mer negativ enn positiv effekt på kroppen. Det optimale er å trene 3-4 ganger i uka.

10. Dietter
Bare fordi du spiser sunt, betyr ikke det at du skal droppe treningen. Det er kombinasjonen av et godt kosthold og aktivitet som fører til en sunn livsstil.

11. Søtsaker
I motsetning til hva mange tror, trenger man ikke nødvendigvis å kutte ut søtsakene helt selv om man går på en diett. Å unne seg en dessert en gang i uken må da vel være greit!

12. Natte-hunger
Du bør aldri spise rett før du går og legger deg. Prøv heller å spise 3-4 timer før sengetid. Å spise rett før du legger deg kan påvirke søvn, vekt og generell helse.

13. Sitte på toalettet
Du har brukt toalettet feil hele livet ditt! De fleste sitter oppreist, med føttene plantet på bakken. Men dette er faktisk en veldig unaturlig måte å avlaste seg selv på. Det er fordi den 90 graders vinkelen klemmer tarmen. Dette kan føre til forstoppelse, irritabel tarmsyndrom, hemoroider eller tarmkreft. Dette kan unngås ved å sitte i en 35 graders vinkel istedet.

Lærte du noe nyttig av denne?

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!