7 fordeler med å drikke sitronvann som du TRENGER i livet ditt!

3775

Jeg kan med hånden på hjertet si at sitronvann er min standard-drikke både hjemme, på jobb og etter trening. Jeg begynte å drikke dette for noen år siden da jeg gikk på universitetet og var utrolig lei av smaken på vanlig vann der jeg satt i timevis på biblioteket. Spol frem noen år, og jeg drikker det enda. Og dette kan jeg fortelle: Små endringer fører til store resultater! Sitronvann, drukket varmt eller kaldt, har ikke bare gjort det å drikke nok vann mye lettere, men forbedret fordøyelsen min, forbedret immunforsvaret mitt og gitt meg mer energi.

Det å drikke sitronvann har mange fordeler, og en grei regel er å få i seg en kopp varmt sitronvann om morgenen for å hjelpe fordøyelsen, og kos deg med kaldt eller romtemperert sitronvann gjennom arbeidsdagen. På denne måten sikrer du at du får i deg nok vann gjennom dagen! Her har du 7 fordeler du får ved å drikke sitronvann:

 

Fordel 1: Detox

Ytterst få klarer å bla nedover Instagram feeden sin i dag UTEN å se flotte menn og kvinner promotere forskjellige detox-kurer, enten dette er i te-form, piller, eller andre alternativer. Men istedet for å kjøpe disse dyre produktene, kan du heller presse litt sitronsaft i vannglasset ditt. Sitronvann hjelper kroppens eget detox-system ved å balansere pH i fordøyelsessystemet. Dette hjelper til å bryte ned mat og forbedre sirkulasjonen da sitronvannet tar en stor del av arbeidet fra leveren og galleblæren.

 

Fordel 2: Øker inntaket ditt av vitamin C

Bare en kvart kopp sitronsaft om dagen gjør at du får i deg hele din daglige anbefalte dose av C-vitamin, og blander du dette med et par glass vann, så går dette ned på høykant! Vitamin C virker som en sterk antioxidant, og er en nøkkelbrikke når det kommer til å forsterke immunforsvaret vårt, spesielt når vi føler oss slappe og trøtte. Jeg er alltid nøye med å få i meg masse sitronvann de dagene eller ukene jeg opplever mer stress på jobb for eksempel. Ved å øke inntaket ditt av vitamin C vil du også redusere hjerte-problemer senere i livet, så det er bare å tillegge seg denne gode vanen med en gang!

 

Fordel 3: Gjør huden din finere

Vitamin C, som det finnes masse av i sitroner, er utrolig effektive til å forbedre hudkvaliteten din. Frie radikalier kan skade hudceller, men sitronens antioxidanter vil motvirke dette, og gjør at huden din holder seg oppfrisket og ungdomslig. Sitronvann vil også øke produksjonen av collagen, som minsker rynker og gjør huden din fastere.

 

Fordel 4: Minsker inflammasjon

Ved å innta grov, minimalt bearbeidet, anti-inflammatorisk mat kan du forvente å forbedre stive ledd, muskler og andre sirkulasjonsproblemer. Ha litt gurkemeie i varmt sitronvann for å virkelig ta tak i dette problemet, da dette også kan hjelpe mot giktplager og irritabel tarm-syndrom.

 

Fordel 5: Hjelper fordøyelsen

Start dagen din med en deilig kopp med varmt sitronvann for å «vekke» fordøyelsessystemet, og forberede kroppen på å absorbere næringsstoffer mer effektivt når du spiser frokost. Sitroner er svært kraftig alkalisk mat, så de bistår pH-balansen i magen.

 

Fordel 6: Reduserer oppblåsthet og hjelper med vektreduksjon

Om du får i deg nok sitron og vann oppfordrer du kroppen til å frigi oppsamlet vann som får deg til å føle deg tung og oppblåst. Det er kanskje logisk å ikke ville drikke masse sitronvann når du allerede føler deg mett og oppblåst, men gjør det likevel! Jo mer vann du får i deg, jo mer kan kroppen naturlig skylle ut av systemet. Om du er dehydrert gir du signaler til kroppen din at den må holde igjen vann til den får mer vann!

Med tanke på vekttap så kan man tenke på det på denne måten: Hva erstatter alt dette vannet? Ofte er det juice, brus eller andre usunne alternativer som blir byttet ut, og bare det å fylle magen med sitronvann før og mellom måltider gjør at jeg ikke småspiser hele dagen, og at jeg spiser mindre porsjoner da jeg blir fortere mett!

 

Fordel 7: Gjenoppbygger kroppen etter trening

Ta deg gjerne et glass sitronvann etter treningsøkten for å etterfylle kroppen med elektrolytter du har mistet mens du svettet på trening!

 

Hvordan lage sitronvann:

  1. Velg organiske sitroner når du kan, og aldri bruk sitronkonsentrat.
  2. Skjær sitronen i to og press juicen av den ene halvdelen i et glass med ca 2,5 dl vann
  3. Vannet kan være varmt eller kaldt, alt etter hva du liker og når du drikker det.
  4. Du kan også legge til honning, agurk, ingefær, gurkemeie og mintblader for flere fordeler og variert smak
  5. NYT!

 

Limevann Vs. sitronvann

Det å drikke limevann deler mange av fordelene til sitronvann, så det står egentlig bare på hva du foretrekker! Begge fruktene inneholder store mengder vitamin A og C, samt potassium. Varier mellom lime-og sitronvann slik du vil, eller prøv dem sammen!

 

Prøv en uke, måned eller et år med å drikke sitronvann hver dag!

Å drikke sitronvann er en enkel og velsmakende måte å få i seg nok vann på, men med mange ekstra fordeler. Dette er en liten ting du kan gjøre hver dag som vil ha stor innvirkning på helsen din!

DEL disse tipsene med vennene dine på Facebook!