Den hjemløse mannen satt på samme plass i 3 år. Men så stopper en nysgjerrig mor og spør HVORFOR!

904

I tre år satt en mann på det samme gatehjørnet i Webster i Texas, USA. Uansett vær og vind, satt han der på samme plass – i stekende sol eller øsende regn.

«Noen må gjøre noe med den mannen der.» pleide lokalbefolkningen å si når de passerte mannen.

Ginger Sprouse er både kone og mor. Hun og ektemannen Dean driver kokkeskolen «Art of the Meal». I lang tid, som de fleste andre i byen, hadde Ginger lagt merke til mannen i et av byens veikryss.

En dag kjørte Ginger bilen sin bort til den hjemløse mannen. Hun rullet ned vinduet, og begynte å snakke med ham. Hun fikk vite at han het Victor Hubbard, og var 32 år gammel. Og som de fleste hadde skjønt, var han hjemløs. Men det ingen visste, var at han også hadde en psykisk lidelse.

Men da hun spurte ham om hvorfor han satt på samme plass i over 3 år, fikk hun vite den hjerteskjærende årsaken…

Victors mor hadde forlatt ham for tre år siden. Den siste plassen han så moren sin var i det veikrysset, så han hadde ventet der, i håp om at hun ville komme tilbake og hente ham.

Ginger følte umiddelbart en tilknytning til Victor da hun fikk høre historien hans. Og når årstiden gikk fra høst mot vinter, ble hun bekymret for helsen hans der ute i kulden.
Hun begynte derfor å besøke Victor når hun hadde lunsjpause. De ble etter hvert gode venner, og Ginger fortalte Victor at han kunne komme hjem til henne når som helst, for å unnslippe kulden og få seg litt mat.

Men Gingers engasjement stoppet ikke der…

I løpet av de neste månedene hjalp hun Victor, slik at han fikk psykisk behandling. Hun fikk ham bort fra gaten, og ga ham en jobb på restauranten sin.
Hun opprettet en Facebook-side, og dokumenterte Victors liv og historie. Siden fikk raskt tusenvis av følgere. Mange ble rørt av Victors livshistorie, og støttet ham på ulike måter.

Snart stilte hele byen opp for mannen som de så nonchalant hadde kjørt, gått og syklet forbi i flere år. Når de fikk opp øynene for hva han hadde vært gjennom, begynte ballen å rulle.
Folk donerte klær, og samlet inn penger for å dekke legebesøk og synsundersøkelser.

Til sammen ble omtrent 150.000 kroner donert fra fremmede folk i byen, og andre steder i USA. Victor la på seg noen nødvendige kilo, og kan nå endelig se klart – på flere måter enn en.

Men viktigst av alt? Ved å fortelle Victors historie, har folk over hele USA blitt klar over at mannen de tidligere bare så som en skitten uteligger, faktisk var en hyggelig og god mann.
Etter at historien ble delt på internett, kom Ginger i kontakt med Victors onkel. Han bodde på den andre siden av delstaten, men kjørte umiddelbart til Webster når han leste om Victor.
I et par uker fikk Victor til og med gjenforenes med moren sin.

[adsense2]

 

«Vi snakket en stund, og det føltes virkelig som jeg hadde oppnådd noe.» sa Victor til nyhetskanalen KHOU.

Ingenting av dette hadde vært mulig uten Gingers initiativ.

«Hun kom inn i livet mitt, og reddet meg. Det er jeg evig takknemlig for.» sier han.

Selv Ginger har fått seg enn tankevekker etter hennes og Victors utrolige reise.

«Han inspirerer meg. Hvis kan være snill, stolt, og sprudle av glede – da kan jeg også det!» sier hun.

Noen ganger skal det ikke mer til enn en vennlig og engasjert person, for å starte en fantastisk kjedereaksjon av gode gjerninger. Denne historien rørte meg dypt, og jeg håper virkelig den kan inspirere mange.

Del den sterke historien med vennene dine på Facebook!