20. juli 2024

Legene ser enda en baby på ultralyden. Men moren ble målløs når hun fant ut at det IKKE var tvillinger!

Kate og Peter Hill fra Brisbane i Australia hadde problemer med å bli gravid naturlig. I 2006 fikk Kate diagnosen polycystisk ovariesyndrom – en lidelse som gjorde det umulig for henne å bli gravid.

Men paret nektet å gi opp: De hadde alltid drømt om å ha en egen familie, og ville bruke moderne medisin til sin fordel. Kate gjennomgikk en hormonbehandling, og noen måneder senere fant hun ut at hun var gravid – med tvillinger!

Men gleden ble kortvarig. Noen uker inn i svangerskapet, fikk de vite at en av babyene ikke utviklet seg som den skulle. Men til tross for den triste oppdagelsen, gledet paret seg til å ønske den overlevende datteren sin velkommen til verden.

10 dager senere var Kate på sykehuset for en ny ultralyd. Ingen hadde forventet særlige endringer siden forrige undersøkelse, men hun skulle snart få seg en gigantisk overraskelse: Kate var gravid med to babyer. Og det viste seg at den andre babyen ikke var tvillingen som ikke overlevde. Kate hadde blitt gravid igjen – mens hun allerede var gravid!

Som de fleste sikker vet, stopper eggløsningen hos kvinner når de blir gravid. Dette hindrer dem i å bli gravid mens de allerede er gravid. Men hos Kate skjedde dette svært sjeldne unntaket.

Parets lege ble mildt sagt sjokkert: Han hadde aldri sett lignende. Men hvordan hadde det skjedd?

Dette sjeldne fenomenet kalles «superfetation». Dette skjer når eggløsningen fortsetter, selv om kvinnen har blitt gravid, noe som åpner for at hun kan bli befruktet igjen.

Kate og Peter unnfanget altså to barn, med 10 dagers mellomrom. Selv om jentene, som nå er 10 måneder gamle, ble født på samme dag, hadde de ulike termindatoer, størrelser, vekt og blodtyper.

Siden dette skjer så sjelden, kunne legen, Dr. Armstrong, knapt finne ut hvorfor dette skjedde.

«Superfetation er så sjelden at jeg ikke fant noe litteratur om det noen steder.» sa han.

Den beste konklusjonen eksperter kom frem til, var at Petes sperm holdt seg i live lenge nok til å befrukte egget ved den første eggløsningen etter den at første graviditeten startet.

Få med deg hele den ekstraordinære historien i videoklippet nedenfor.

[adsense2]

 

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!


[widget id=»text-13″]