Han skrur fast håntakene på INNSIDEN av skuffen. Grunnen? Dette er genialt!

1503

Flytting fra en bolig til en annen er en av de tingene som går under samme kategori som å fylle ut selvangivelsen og rengjøre toalettet: Man har ikke særlig lyst til å begynne med det, men til slutt må man bare.  Men disse smarte tipsene kan gjøre flyttingen mindre slitsom, og mye mer effektiv. Hvorfor gjøre det vanskelig, når det egentlig er så lett?

Pappesker

Vanlige flytteesker har som regel håndtak på seg fra før. Men hvis eskene dine ikke har det, kan dette løses kjapt og enkelt. Skjær ut håndtak på to av eskens sider med en kniv.

Skap- og skuffehåndtak 

For å beskytte møbler som garderobeskap mot skader under flyttingen, kan du skru av håndtakene, og feste de på innsiden av skapet/skuffen.

Fest en liten bit teip på skuffen, og la den henge utenfor, slik at du kan åpne skuffene når møbelet når sin endelige destinasjon.

Spar plass

Når du skal flytte, er det lurt på være effektiv med pakkingen. Hvis du har møbler med skuffer, kan du fylle skuffene med eiendeler for å redusere antall flytteesker. Unngå dog å gjøre dette med store møbler som f.eks skap, da møbelet blir veldig tungt å bære.

Hold skuffer og skapdører stengt

Et annet problem man kan møte på når man flytter, er at skuffer og skapdører stadig åpner seg. Dette kan enkelt løses ved å pakke inn møbelet i plastfolie.

Kabel-rot

Hvis du har elektronikk med mange kabler tilkoblet, kan det være lurt å ta et bilde før man trekker ut kablene, slik at det blir enklere å finne ut hvilken kabel som hører hjemme hvor.

Måleravlesning

Det samme gjelder strømmåleren. Ta et bilde av måleren, så har du eksakte verdien og kan gi den til kraftselskapet ditt når du varsler om flyttingen.

Skruer

Hvis du må demontere et møbel, samle skruene i en lukkbar pose, og merk den. Da unngår du å blande skruene fra forskjellige møbler.

Merk flytteeskene

Hvis du i løpet av et brøkdel av et sekund kan se hvilket rom hver eske hører hjemme på, blir flyttingen utrolig mye enklere. Derfor kan det være greit å merke eskene med f.eks. klistremerker med forskjellige farger.

Klær

Du trenger ikke nødvendigvis å ta alle klærne av kleshengerne. Trekk en søppelsekk over klærne fra bunnen og opp, og la kroken på hengeren stikke ut på toppen. Da blir ikke klærne skitne, og du kan enkelt henge de opp i ditt nye hjem, og fjerne søppelsekken.

Skjøre gjenstander

Istedet for å pakke inn skjøre gjenstander i avispapir, kan du bruke håndklær. Håndklærne må jo også pakkes og flyttes.

[adsense2]

 

Papptallerkener

Når du pakker ned tallerkenene dine, kan du legge en papptallerken mellom hver vanlige tallerken. Da skrangler det ikke så mye, og tallerkenene får litt ekstra beskyttelse.

Det viktigste til slutt

Alt umiddelbart trenger når du kommer inn i det nye hjemmet ditt, bør du pakke i en egen eske: De viktigste verktøyene, kaffetrakteren, rene sokker til morgendagen etc.

Se de smarte triksene i videoklippet nedenfor.

Er du eller noen du kjenner på flytte fot? Del disse flotte triksene!