Sykepleieren vet ikke at hun blir filmet. Det hun gjør da mot den gamle kvinnen SJOKKERER alle!

41990

Etter et helt liv med hardt arbeid for oss selv, for familien vår og får barna våre, håper vi alle at pensjonisttilværelsen blir en fornøyelig periode i livet. Mange mennesker trenger dog hjelp når de blir eldre, og kan ikke bo alene. Da etterlates omsorgen ofte til sykehjem, eldrehjem, pleiehjem og lignende.

Camille Parent fra Peterborough i Ontario, Canada måtte ty til denne løsningen, da han ikke hadde tid til å ta hånd om sin syke, gamle mor selv.

Han likte ikke tanken i det hele tatt. Hvordan skulle sykepleierne gi moren han den omsorgen hun trengte? Camilles mor lider nemlig av Alzheimerz, og kan derfor ikke fortelle sønnen noe om hvordan hun blir behandlet der.

En dag oppdaget han noe sjokkerende: moren hadde et blåmerke i ansiktet. Hva hadde skjedd? Ingen på sykehjemmet ville eller kunne gi ham svar på det.

Dette sjokkerte ham så mye at han bestemte seg for å finne svaret på spørsmålet selv. I all hemmelighet kjøpte han et Nannycam, et skjult kamera som vanligvis brukes til å overvåke barnevakt og barn, og plasserte det på rommet til moren. Når Camille så hva kameraet hadde fanget, kunne han ikke tro det!

Først ser man en sykepleier som snyter seg i et laken – også legger han lakenet på sengen til Camilles mor Helen.

Så viser videoen to sykepleiere som kysser og klår på hverandre inne på Helens rom, mens hun ligger der – våken. Fortvilet snur hun seg bort.
Men det verste har fortsatt latt seg vente på: En kvinne bytter bleie på Helen. Og som om det ikke er ydmykende nok for henne at hun ikke kan gå på do selv, tar kvinnen den brukte bleien og vifter den i ansiktet hennes. Hvordan kan noen være så grusom?

Andre beboere på hjemmet vandrer også inn og ut av Helens rom som de selv vil, og de snoker i sakene hennes. Ingen av de ansatte gjør noe med det, fordi beboerne er delvis demente og kan ikke holdes ansvarlig for sin egen oppførsel. Oppførselen til de ansatte er dog helt uforståelig! I videoen nedenfor kan du se de forferdelige bildene kameraet til Camille fanget.

Helen er åpenbart i smerter. Men ingen bryr seg om den gamle damen, fordi hun glemmer alt likevel. Sønnen er sjokkert:

«Hvordan kan jeg noen gang stole på de igjen? Hvordan kan jeg stole på noen?»

Når sjefen for hjemmet får se videoen, blir også han sjokkert:

«Dette er ikke akseptabelt. Jeg skal sørge for at dette stopper!»

Men skaden som allerede er gjort kan ikke gjøres noe med. Camille vil aldri stole på noen til å ta vare på moren sin igjen, han er for skuffet og sint. Han håper bare moren ikke har lidd noen varige skader av den forferdelige behandlingen.

Når noen blir behandlet på denne måten, kan man bare ikke akseptere det – spesielt når det er snakk om elskede familiemedlemmer.

 

[adsense2]

 

Se den sjokkerende videoen nedenfor, men vær advart: det er sterke bilder!

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!