Læreren limte fast tennisballer på elevenes stoler. Grunnen er genial!

1193

Å være lærer er en svært utfordrende jobb. I tillegg til å undervise barn i alle nødvendige fag, havner også mange andre ting på kateteret – du må opprettholde orden og samtidig hjelpe elevene på en måte som både foreldre, elever, kolleger og skolens ledelse blir fornøyd med.

Mange lærere får ikke alltid den anerkjennelsen de fortjener fra sine elever, til tross for at de ha en av de tøffeste jobbene som finnes.

Men en lærer i Round Lake i USA har endelig fått den anerkjennelsen hun fortjener, etter å ha kommet på en genial ide: Stoler med tennisballer.

Læreren Amy Maplethorn skapte den spesielle «Tennisball stolen» for å hjelpe noen av elevene sine med sensoriske problemer.

Amy underviser ved Raymond Ellis Elementary School, i tale og språk.

Det var når hun så en lignende stol på nettet Amy innså at tennisballer sannsynligvis ville hjelpe mange av elevene hennes.

Mange av Amys elever har det som kalles sensorisk integrasjons lidelse, med problemer lik de noen med Aspergers syndrom har.

«Stolene brukes for de elevene som kan ha problemer med å bearbeide informasjon fra sinnet og fra omverdenen.» skriver skolen på Facebook.

«Tennisballer på setet og ryggstøtten gir en bedre struktur. Elever med autisme, Down syndrom eller med sensorisk integrasjons lidelse kan få hjelp av dette sitte-alternativet.»

Siden stolene ble introdusert, har Amy lagt merke til forbedringer hos elever med spesielle behov – i alle aldre.

«Studenter i første klasse som brukte stolene har blitt roligere, mer tålmodig og fant det lettere å lytte til instruksjoner.» sier Amy til Huffington Post.

Amy har også registrert at stolene er populære blant de eldre elevene.

Etter at skolen la ut bilder av stolene på Facebook, har positive kommentarer strømmet inn. Mange elsket ideen, og forklarte at de planlegger å teste det på sine egne barn.

«Jeg er veldig glad for at dette har tatt av, og jeg er veldig glad hvis det kan hjelpe flere lærere, elever og foreldre.» sier Amy.

Vil du vite hvordan du lager disse geniale stolene? Skolen gir også enkle instruksjoner om hvordan du kan lage din egen.

 

[adsense2]

 

 

«Takk for den store interessen for tennisball stolene. Det er så spennende å høre at de kan hjelpe elever over hele verden.» skriver skolen på Facebook, og fortsetter:

Materialet som bruker for å lage stolene er en stol, halve tennisballer, stoff og lim.

1. Ta frem en stol og smør lim på setet. Deretter limer du på stoffet.

2. Skjær tennisballer i to, og lim de på setet med sterkt lim.

3. Eventuelt overflødig stoff kan du brette opp under setet, og feste med lim.

4. Lykke til!

Del gjerne denne artikkelen på Facebook, hvis du kjenner noen som kanskje vil prøve dette!