Derfor bør du ALDRI kaste en avokadokjerne i søpla igjen. Utrolig!

101893

Er du en av de mange som bare kaster avokadokjernen i søpla?

Ja, jeg har hørt at den kan plantes, men det tar tydeligvis fem år før du kan høste frukten – hvis du har et drivhus. Uten drivhus er sjansene ganske små for at det skal fungere i det hele tatt.

Men at avokadokjernen er den mest nyttige delen av avokadoen, var det ingen som hadde anelse om – før nå.

Avokado i seg selv er en god og sunn frukt, som passer utmerket i salater, samt guacamole.

1

I dagens samfunn handler mye om gjenbruk og å spare på rester, noe som er en stor fordel for våre egne, samt planetens vårs ressurser.

Men en ting som vi ofte kaster – helt unødvendig – er avokadokjernen.

Etter at en video sirkulerte på internett, dukket diskusjonene om: Er kjernen den mest næringsrike delen av denne frukten?

Ernæringsfysiolog Amy Shapiro fra New York sier til Daily Mail at det stemmer at kjernen er fullpakket med fiber og antioksidanter.

2

Å spise kjernen som den er blir en stor utfordring. Først må den baken i ovnen, i to timer på 120 grader. Deretter må den hakkes i små biter, og males til pulver ved hjelp av en blender.

Hvis du ikke har en blender kan du bruke et rivjern.

Amy Shapiro sier at omlag 70 prosent av avokadoens antioksidanter er i kjernen. Antioksidanter er frie radikaler som styrker immunforsvaret.

I tillegg til at fiber er bra for fordøyelsen, kan det også bidra til en metthetsfølelse, som igjen kan føre til mindre kaloriinntak og dermed vektreduksjon.

Avokadokjernen smaker dog litt bittert, så det er best å blande pulveret med noe.

 

[adsense2]

 

 

I videoen nedenfor får du en detaljert forklaring på fremgangsmåten, samt fordelene avokadokjernen medbringer.

Del gjerne denne nyttige informasjonen med venner og familie på Facebook!