19. juli 2024

Da 89-åringen vinket til ham for 4 år siden, kunne hun ALDRI forestille seg hva som ble satt i bevegelse!

To beboere i West Hollywood i California gikk fra å være naboer til beste venner – til tross for sin enorme aldersforskjell på 68 år. Skuespilleren og sangeren Chris Salvatore er 31 år gammel, mens den tidligere interiørarkitekten Norma Cook har 89 år under beltet. Det spesielle med vennskapet deres er ikke bare aldersforskjellen, men den dype bekymringen Chris har for Norma – som er alvorlig syk.

Chris og Norma ble venner for fire år siden, kort tid etter at Chris flyttet inn i samme bygning som Norma. De bodde i samme etasje, og en dag vinket Norma til den unge mannen fra kjøkkenvinduet sitt da han forlot huset. Senere spurte Chris om de kunne snakke litt sammen. Han ville bare slå av en prat med Norma, fordi «hun var så søt» forklarer han.

De drakk et glass champagne sammen, og snakket i timevis. De følte umiddelbart en tilknytning til hverandre.

Det uvanlige venneparet begynte å tilbringe tid sammen hver dag. De lagde mat, snakket sammen og lekte med Hermes (Normas katt). Men snart ble det klart at det nye vennskapet ikke kom til å vare lenge.

Norma ble diagnostisert med leukemi for 10 år siden. I fjor var hun på sykehuset seks ganger – alene. Etter hennes siste besøk ville legene egentlig ikke la henne dra hjem, fordi prognosen sa at hun bare hadde noen måneder igjen å leve. Legene ønsket derfor ikke at hun skulle være hjemme uten noen til å ta seg av henne. Men Norma bodde alene og hun hadde ingen familie som kunne hjelpe til. I en alder av 43 år ble hun skilt. Barn fikk hun aldri.

I stedet for å måtte se på at hans elskverdige nabo ble plassert på et sykehjem, steppet Chris inn og tok på seg oppgaven.

«Hun ville heller ha dødd enn å blitt plassert på en slik institusjon.» sier Chris. «Nå er det min jobb å sørge for at hun har det bra, at hun finner fred, og at hun ikke er ensom.»

For å utføre denne oppgaven, søker han nå støtte fra internett.

Chris opprettet en innsamlingsaksjon for å dekke kostnadene for hjemmetjeneste til Norma, noe som ikke dekkes av forsikringen hennes. I tillegg deler han bilder og videoer av deres tid sammen, og de har allerede samlet opp en liten tilhengerbase. I videoklippet nedenfor f.eks., spiser de pizza sammen og snakker om hvordan de møttes.

Bare en måned etter at innsamlingsaksjonen ble startet, hadde de fått inn nok penger til å dekke kostnadene for at Chris skulle ta vare på Norma i leiligheten sin.

«Hun er modig og sier det hun mener. Hun har en skarp tunge og er snartenkt, og hun nøler ikke med å kommenter klærne mine hvis hun ikke liker de.» sier Chris.

«Norma vil ikke at jeg skal være den som finner henne død. Og det knuser hjertet mitt, fordi jeg vil være den som finner henne.»

Selv om det er vanskelig for Chris å vite at han kommer til å miste Norma, vil han være sterk.

 

[adsense2]

 

«Jeg er så glad for at jeg har henne. Det er en ære å få dele hennes siste øyeblikk med henne.»

Chris håper at vennskapet mellom han og Norma vil inspirere andre til å være mer åpne for sine medmennesker. Visse forskjeller, som f.eks. alder, bør ikke spille noen rolle. For som Chris har lært: «Du vet aldri hvem som kan være din beste venn.»

Del den rørende historien om dette unike vennskapet med dine venner på Facebook!
[widget id=»text-13″]