34-åringen faller ut av rullestollen på butikken, og alle ler av henne. 5 år senere deler hun en trist hemmelighet!

217132

Jennifer Knapp Wilkinson fra den amerikanske delstaten Missouri ble for 5 år siden latterliggjort og stigmatisert. Den da 34 år gamle overvektige kvinnen kjørte sin elektriske rullestol til butikken Walmart, for å handle for familien. Når hun skulle løfte en kasse med brus fra butikkhyllen, mistet rullestolen balansen, og hun veltet til siden.

1

«Jeg kunne se blitsen, og høre noen jenter fnise.» minnes hun. «Jeg tenkte ikke over det, fordi jeg er så vant til at folk gjør narr av meg.»

Men det Jennifer ikke visste, var at bildet ble publisert på internett. Bildet spredte seg raskt, og de vulgære kommentarene lot seg heller ikke vente på. Ved en ren tilfeldighet snuble Jennifer over bildet av seg selv på nettet – og hun ble knust!

Men fire år senere tok hun gulvet:

2

«Det verste med bildet var at folk trodde det var en feit kvinne som hadde falt ut av rullestolen fordi hun var for lat til å reise seg for å hente bruskassen.» skriver hun i et blogginnlegg.

«Men jeg har en sykdom i ryggraden som gjør at beina mine blir nummen og svak, jo lengre jeg står oppreist. Jeg har falt mange ganger, og gått utrolig vondt. Jeg følte meg svak, og derfor valgte jeg å bruke den elektriske rullestolen når jeg skulle handle.»

3

«Jeg er også veldig overvektig, noe som ikke hjelper ryggproblemene. For meg var mat alltid en måte å takle angst og depresjon på. Jeg sliter daglig med vekten min, men jeg har nettopp begynt på et treningsstudio. Men det gjenstår en kamp. Jeg deler disse ordene fordi folk synes det er morsomt å le av personer med nedsatt funksjonsevne. Man kan ikke se min funksjonshemminger, men de er der. Så neste gang du ser bilder hvor folk blir gjort narr av, husk at du vet ikke noe om hvilke vanskeligheter disse menneskene har måtte takle. Det er aldri harmløst å le av andre.»

4

«Jeg valgte ikke å bli fotografert på et så lavt punkt i livet mitt. Folk som antar at jeg er feit fordi jeg er lat tar feil. Overvektige mennesker blir ikke behandlet som mennesker, men som noe man kan gjøre narr av. Jeg ønsker ingen medlidenhet, og jeg mener ikke å tone ned fedme. Jeg ønsker bare å bli forstått og akseptert som et menneske.»

[adsense2]

 

Etter fem år, brøt den amerikanske kvinnen tausheten. Ordene hennes kan få oss alle til å reflektere: Hvor raskt vi dømmer mennesker uten at vi vet noe om de. Og hvor raskt en antatt spøk kan skade folk. Jennifers åpenhet kan kanskje hjelpe til å skape mer respekt for våre medmennesker.

Del denne artikkelen hvis du også mener at for mange mennesker dømmer andre uten å vite noe om de!