Foreldrene hans trodde ikke det var alvorlig. Men når legene får se barnets hudfarge får de PANIKK!

1514

Det australske paret Josh Roberts og Katelyn Galea var lykkelige sammen, og klare for det neste steget. Gleden var ubeskrivelig når Katelyn omsider ble gravid, og fikk sønnen Archie i juli 2016. Den lille solstrålen ble umiddelbart parets førsteprioritet, og det er ikke overraskende at de ble bekymret når sønnen plutselig ble alvorlig syk etter fem måneder. De ønsket dog ikke å overreagere – noe som senere skulle vise seg å være en stor feiltakelse.

Archies barnelege mente først at det var en ufarlig ørebetennelse. Kort tid etter begynte Archies lepper å bli misfarget: De gikk fra å være rosa til å bli en usunn gråfarge. Da tok Katelyn og Josh med sønnen til nærmeste sykehus. For hvert minutt som gikk ble Archies ansikt mer og mer misfarget. Det unge paret fryktet at de ikke ville komme frem til sykehuset i tide, men etter 40 minutter kom de endelig frem.

Og det var ikke et eneste minutt for tidlig. Den grå-lilla fargen hadde spredt seg på hele kroppen. Laboratorietestene viste at Archie hadde en dødelig meningokokkinfeksjon. Infeksjonen påvirker hele kroppen.

5 måneder gamle Archie måtte ligge på sykehuset i flere måneder. Der ble han matet gjennom rør, og koblet til en respirator, mens legene kjempet for livet hans. Han trengte blodoverføringer og måtte behandles med antibiotika.

[adsense2]

 

For å samle inn penger til behandlingsutgiftene, startet foreldrene en innsamlingsaksjon på nettet. Takket være generøse mennesker fra hele verden, og den enestående innsatsen til legene, er Archie nå frisk igjen, og han kan snart dra hjem fra sykehuset.

Han ser friskere ut for hver dag som går. På Facebook skrev faren Josh disse rørende ordene:

«Meningokokk. Du kjørte over sønnen min som en bulldoser, men han flatet deg ut som et strykejern. Meningokokk. Du fant din mester i Archie, og han vil komme ut fra det hele med et stort smil om munnen.»

Og heldigvis hadde faren rett. Alt er ikke over, men legene sier at Archie kommer til å bli helt frisk igjen. Da kan forhåpentligvis familien starte et nytt, bekymringsfritt liv.

Del gjerne denne artikkelen med dine venner på Facebook!