Ved fødselen opplevde hun et mareritt. Men det VERSTE skjedde flere år senere – på internett!

1439

Det er vinter 2013. Jenny Smith og kjæresten Kendyl fra Alabama i USA ser frem til fødselen av deres sønn Grayson. Den 15. februar 2013 ser spedbarnet verden for første gang. Men så går noe fryktelig galt. Jenny husker det godt:

«Den 15. februar kom vår lille Grayson til verden. Når han ble født ventet vi nervøst på å høre det første skriket hans. Og vi ventet…Jeg fikk hjertet i halsen.»

Noen få minutter senere kunne de høre skrik, men veldig lavt og veldig svakt. Jenny føler at noe er helt feil.

«Jeg spurte legen om hva som feilet babyen. Hun svarte bare at hun ikke visste. Jeg ba Kendyls og min egen mor om å forlate rommet. Jeg visste at Grayson kjempet for livet. Og jeg begynte å gråte.»

Grayson ble tatt med til en spesialklinikk i Atlanta. Der får Jenny vite hva som er galt, og hun blir livredd..

«Han pustet av seg selv. Men han hadde en stor kul i panna. Han hadde ingen bein i tommelen, bare tre tær på hver fot, og han hadde ganespalte.»

2

Ved fødselen hadde Grayson totalt 22 misdannelser. Legene gir ikke Jenny og Kendyl noen store forhåpninger, og anbefaler de om å tilpasse seg det faktum at gutten deres ikke kommer til å overleve. Men når  de holder den lille babyen i armene sine, klarer ikke foreldrene å gi slipp på han. De må kjempe videre!

I løpet av de neste 3 årene bruker Jenny og Kendyl all sin energi på å gi Grayson best mulig omsorg. En rekke tiltak og behandlingsformer har forbedret livskvaliteten, og foreldrene er utrolig stolt av den sterke lille gutten sin. For å betale de enorme behandlingsutgiftene, starter de en innsamlingsaksjon. Men det som skjer da kan de knapt tro…

Noen laster ned et bilde av Grayson fra internett, og manipulerer bildet. Teksten som legges på bildet forferder foreldrene:

«Hvordan du ser ut når foreldrene dine er søskenbarn.»

Jenny er helt fra seg; «Hvordan man folk være så slemme?»

Hun er sjokkert over at noen kan være så hjerteløse når det er snakk om et sykt barn. Men hun er fast bestemt på å reise seg over det.

Likevel må de finne en måte å håndtere de feige smålighetene. For å dele historien med andre foreldre i lignende situasjoner, oppretter de en Facebook-side; Grayson’s story. Før de vet ordet av det kommer det oppmuntrende meldinger fra folk i hele landet, og flere av de skriver at de selv har vært utsatt for internett-mobbing. De fikk til og med inn beklagelser.

Jenny blir dypt rørt av all sympatien de får:

«Det var virkelig rørende å lese de oppmuntrende meldingene. Noen skrev til og med at de selv var med på å le av Graysons bilde, men at de nå beklaget for det.»

Snart ble de kontaktet av andre foreldre med vanskeligstilte barn. De utvekslet tanker og ideer om behandlingsutgifter, vanskeligheter i hverdagen og håp. Jenny ønsker å oppmuntre alle foreldre: «Ikke gi opp. Til syvende og sist får du belønning for utholdenheten.»

[adsense2]

 

 

Grayson er nå 3 år gammel. Selv om livet fortsatt er utfordrende, er han ikke alene. Familien støtter han på hvert eneste skritt på veien. Han har allerede bevist at det bor en ordentlig fighter inni han.

Del artikkelen med vennene dine på Facebook!