23. juli 2024

I tre uker er denne kvinnen dekket av fiskeskinn. Når det tas av er legene spente…

36 år gamle Maria Ines Dadido da Silva bor i den brasilianske byen Russas, og jobber som servitør. Hun liker jobben sin veldig godt, og hun er en livlig, åpen-sinnet kvinne.
Men en dag er hun i en tragisk ulykke: En gassflaske på restauranten hun jobber på eksploderer. Når redningsmennene ankom, var servitøren bevisstløs. Hun ble umiddelbart brakt til et nærliggende sykehus.

1

Når hun våknet hadde hun smerter over hele kroppen. Hun var heldig som fortsatt var i live, men hun hadde alvorlige brannskader på armene, nakken, og i ansiktet. Og det var ikke bare smerten som var grusom: Maria var livredd for at hun skulle se forferdelig ut resten av livet. Men legene kom med et forslag, som i utgangspunktet virket ganske ekkelt…

2

Klinikken Maria behandles på har utviklet en helt ny metode for å behandle brannskader: Ved hjelp av fiskeskinn skal menneskelig hud leges.
Legene bruker skinn fra Tilapia, er ferskvannsfisk som er svært vanlig i Brasil. De er svært motstandsdyktige, og legene mener at skinnet skal ha helbredende effekter. Men behandlingsmetoden har ennå ikke blitt testet på mennesker.
Etter å ha tenkt litt på det, går Maria med på å prøve den uvanlige behandlingen.

3

Før behandlingen starter, blir fiskeskinnet grundig vasket, renset, og skjært opp i stykker, omtrent 20 centimeter lange. Fiskeskinnet har dog blitt preparert lenge i forveien: Det må ha vært nedfrosset i to hele år før det kan brukes som bandasje.

4

I tillegg til Maria, er det nå over 50 mennesker som har gjennomgått den uvanlige behandlingen, med imponerende resultater.  Men selv om de første behandlingene var suksessfulle, glemmer ikke legene hvor omfattende testing som er nødvendig for å kunne ta pålitelige konklusjoner.

5

Maria var en ideell kandidat for behandlingen, da hun hadde blitt påført svært omfattende skader. Ved slutten av behandlingen var store deler av kroppen hennes dekket med fiskeskinn.

6

Hun sier selv at hun følte seg som en karakter i en science-fiction film.

7

Etter tre uker, fjerner legene fiskeskinnet – og de blir like begeistret over resultatet som pasienten.

8

20 dager under fiskeskinnet var tilstrekkelig for at huden til Maria skulle helbredes. Den 36 år gamle kvinnen er evig takknemlig.

Men hvordan virker denne behandlingsmetoden egentlig?

Prinsippet er enkelt: Fiskeskinnet gir huden viktige proteiner som trengs for cellevekst. Samtidig tilføres det collagen, noe som reduserer risikoen for infeksjon, og som opprettholder fuktigheten.

9

Dette er virkelig en fascinerende kombinasjon av alternativ medisin og svært kompleks, moderne teknologi. I tillegg er behandlingen mindre kostbar, og mer skånsom enn de tradisjonelle metodene for lignende skader.

[adsense2]

 

Maria kan nå leve et lykkelig, bekymringsløst liv, uten å måtte bekymre seg for arr fra ulykken. Hvem hadde trodd at fiskeskinn var løsningen på brannskader?

I videoen nedenfor får du en detaljert forklaring på hvordan metoden fungerer.

Del denne artikkelen med venner og familie på Facebook!
[widget id=»text-13″]