14. juli 2024

Den pene 20-åringen drar på fest. Når faren ser henne igjen, fryser hjertet hans!

Advarsel: Denne artikkelen inneholder dramatiske bilder som kan sjokkere eller forstyrre noen lesere.

Den 20 år gamle venezuelanske Jacqui Saburido drømte lenge om å reise til USA for å forbedre engelsken sin. Hun var derfor utrolig spent og full av forventning da drømmen endelig gikk i oppfyllelse i 1999 – hun skulle flytte til Texas for å studere. Den vakre, unge kvinnen visste enda ikke at «Den amerikanske drømmen» raskt skulle forvandles til et mareritt…

1

Det hele startet 19. september 1999: Jacqui var med venner, på en bursdagsfest. Men hun var ikke den eneste som feiret den kvelden. Til og med 18 år gamle Reggie var i festhumør. Han befinner seg på en helt annen feiring, hvor han og vennene drikker øl etter øl. I delstaten Texas er det 21-års aldersgrense på alkohol, men det brydde ikke Reggie seg om. På et tidspunkt setter han seg i bilen sin, og kjører mot en annen fest. Også der drikker han alkohol. Jacqui og Reggies stier er i ferd med å møtes – på skjebnesvangert vis.

2

Det er allerede sent nå Jacqui slår følge med to venner på vei hjem. Både Jacqui og sjåføren er edru. I motsetning til Reggie, som nå er overstadig beruset. Likevel setter han seg i bilen igjen, og forlater den andre festen for å dra hjem. Ved en tilfeldighet møttes de to bilene på veien. Reggie mistet kontroll over bilen sin, kjørte over midtrabatten og kolliderte front mot front med bilen Jacqui satt i.

3

Jacquis venner døde i ulykken. Jacqui selv satt i passasjersetet, kilt kast under dashbordet. Motorrommet sto i fyr og flammer, og Jacqui kunne ikke gjøre annet enn å se på at flammene nærmer seg ansiktet hennes. En fortvilet Reggie tilkalte nødetatene.
Da redningsmennene ankom, hadde flammene nådd frem til fastklemte Jacqui. De fikk ikke løsnet henne, og måtte høre på de smertefulle skrikene i 45 lange sekunder. Så ble det stille. Men ingen kommer til å glemme de skjærende skrikene.

4

Tilslutt fikk brannvesenet slukket brannen. Til alles store overraskelse var Jacqui fortsatt i live. Hun ble flydd til sykehuset umiddelbart. Gjennom en times lang operasjon, kjempet legene for å redde livet til den unge kvinnen. Skadeomfanget var enormt: Nesten hele kroppen var brent, legene måtte amputere fingrene på begge hendene hennes, og øynene var så brannskadet at hun nesten var blind.

5

I løpet av flere måneder måtte Jacqui gjennomgå flere operasjoner. Hver dag er smertefull. Jacquis liv vil aldri bli det samme igjen. Den unge kvinnen er ikke til å kjenne igjen – hele ansiktet hennes er arrete.

6

Mens legene kjempet for Jacquis liv, ble også Reggie innlagt på sykehus. Den unge mannen slapp unna med bare noen blåmerker. En blodprøve avslører raskt at han var beruset bak rattet. Mens Jacquis tilstand fortsatt er kritisk, er Reggie arrestert og anklaget for å være ansvarlig for drapet på to personer, når han kjørte med alkohol i blodet. For Jacqui og faren, som nå tar hånd om henne, er det lite trøst.

7

Reggie er målløs. Han ble dømt til en lang fengselsstraff, og hans lyse fremtid gikk i oppløsning over natten. Den største straffen er dog det faktum at han må leve resten av livet sitt med to dødsfall og et ødelagt liv på samvittigheten. Alt fordi han valgte å sette seg bak rattet med alkohol i blodet.

[adsense2]

 

8

Jacqui forsøker tappert å være optimistisk til fremtiden, går på språk kurs, og jobber aktivt for å forbedre livet sitt. Hun kan likevel ikke unngå å spekulere på hvorfor akkurat hun måtte lide denne forferdelig skjebnen. Hun pleide å være en talentfull danser, som drømte om å overta forretningen til faren. Om det noen gang kommer til å skje er usikkert. For Jacqui er det viktigste akkurat nå å ikke miste seg selv. Ulykken har ikke bare satt fysiske spor – de psykiske skadene vil også forfølge henne resten av livet.

9

Etter mer enn 50 operasjoner har Jacqui gjort enorme fremskritt. Men hun vil aldri glemme kvelden hun mistet to venner og ble alvorlig skadet selv. Bare fordi en ung, beruset person satte seg bak rattet.

I videoen under kan du høre hele historien, og høre va Jacqui selv har å si.

Del denne med alle du kjenner for å vise folk et skrekkeksempel på hvor farlig kombinasjon alkohol og trafikk er!
[widget id=»text-13″]