Han betalte 950 000 euro for en 26-timers operasjon. Se hvordan ansiktet hans ser ut ETTERPÅ!

1987

Nancy Millar ble truffet hardt av skjebnen. Hennes eneste sønn David, som sto henne veldig nært, var i en forferdelig ulykke med sykkelen sin i New-York, og døde som følge av skadene. Han var bare 26 år gammel.

1

Den forferdelig tragiske nyheten knuste Nancy. Det var vanskelig å komme seg over tapet. Smerten var uutholdelig. På dette tidspunktet visste hun ikke at David hadde et donor-kort. Hun hadde heller ingen anelse om at dette kortet snart skulle forandre livet til et annet menneske. For alltid.

Det andre mennesket var brannmannen Pat Hardison fra Mississippi. I 2001 var han med å kjempet mot flammene i en bygning. Han hadde løpt inn i bygningen, og ikke kommet ut med det første.

2

Han rakk å redde seg selv, men han ble hardt skadet. Hele ansiktet hans var brent. Øynene, ørene og nesen var nesten helt smeltet bort. Når han først så seg selv i speilet, ønsket han at han hadde død inni den brennende bygningen.

3

Han fikk ikke se barnebarna sine, fordi de var redde for han. Pat ble dypt deprimert og isolerte seg i 15 år. Så fikk han beskjeden fra legene, om at de kunne utføre en ansikts-transplantasjon på han. Ansiktet som skulle transplanteres tilhørte den avdøde David Millar. Pat gjennomførste operasjonen, som kostet 950.000 euro og varte i 26 timer – men resultatet er ganske imponerende!

4

Nancy hørte om transplantasjonen, og hun og Pat bestemte seg for å møtes. For første gang etter sønnens dødsfall kunne hun se ansiktet hans. På et annet menneske! Hun visste rett og slett ikke hvordan hun skulle reagere.

5

Da hun møtte Pat kunne ikke Nancy holde tårene tilbake. Hverken Pat eller Nancy hadde noen anelse om hva de skulle si til hverandre, så de falt bare i armene på hverandre.

6

Plutselig la Nancy merke til et lite merke i pannen på Pat. Det var et arr fra da David hadde vannkopper.

«Kan jeg få kysse deg i pannen?» spurte hun. Pat aksepterte.

7

«Jeg er like stolt av deg som jeg var av min sønn. Det er ikke Davids ansikt, det er ditt nå.» sa Nancy.

[adsense2]

 

Pat kom faktisk til live etter transplantasjonen. Han fikk endelig møte barnebarna sine, og gå nedover gaten uten å bli glanet på. Han fikk ikke bare et nytt ansikt, men også et nytt liv.

Se øyeblikket Pat og Nancy møttes i videoen nedenfor.

Del den rørende historien med vennene dine på Facebook!