Hvis du piller deg i nesen så bør du slutte nå! SÅ farlig kan være!

157979

Vi gjør det nok alle en gang i blant. Vi kjenner at det klør og så skjer det at vi stikker en finger opp i nesen. Men har du noen gang trodd at det kan være farlig? Les videre for å finne ut hvorfor du kanskje skal tenke deg om før du piller deg i nesen neste gang …

1

Farlige og til og med multiresistente bakterier som Staphylococcus aureus kan komme inn i kroppen din. Disse bakteriene lever i bihulene og du ”mater” dem hver gang du stikker fingeren i nesen.

2

Et annet problem: De nasale veggene blir irriterte og kan bli kronisk betente. Å pille seg i nesen kan skade de følsomme slimhinnene og forårsake blødninger.

3

Skorpe blir bygget opp og gjør at det vil klø enda mer. Dette er hvordan virus, bakterier og sopp som er under neglene kommer ut i blodet og gjør deg syk.

Neseblødninger kan være ganske kompliserte, ettersom det finnes fem blodårer som går igjennom den nedre delen av nesen! Det kan ta flere uker før de følsomme slimhinnen i nesen gror ordentlig.

[adsense2]

 

 

4

Hvem skulle tro at en slik ufarlig vane kan være så dårlig for helsen vår? Så neste gang du får lyst til å pille deg i nesen, kan det nok være bedre å bare snyte seg.

Se selv i videoen under:

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!