Han postet dette bildet på Facebook, og det kan ha reddet datterens liv – takket være en observant lege!

67421

Når denne pappaen tok et bildet med datteren sin, hadde han ingen anelse om at hennes liv var i fare, og at nettopp dette bildet trolig reddet henne.

Faren postet bildet på sosiale medier og bildet har fått stor oppmerksomhet. Tusenvis av mennesker syntes bildet var søtt og kommenterte ting som «Hun kommer til å bli en rebell og gifter seg med en fattig mann uten tatoveringer».

Men det var en kommentar fra en barnelege som fanget farens oppmerksomhet.

1

«Er øynene litt gule? Jeg synes det ser sånn ut, men det er vanskelig å si, hele bildet er litt gult. Det er sikkert ingenting, men det kan være et symptom på gulsott. Hvis huden og øynene faktisk ser litt gul ut, så bør du kanskje sjekke det ut. Jeg er en paranoid barnelege, derav min bekymring.»

Faren tok til seg rådet fra den fremmede mannen, og tok med seg datteren til legen. Der ble det bekreftet at bekymringen var rett: den lille jenta hadde gulsott, og i verste fall kunne det vært fatalt.

De fleste babyer med gulsott oppdages raskt fordi de er enten gul eller veldig rød i huden. Hvis alvorlig gulsott ikke blir oppdaget, kan tilstanden føre til en form for hjerneskade. Over 100.000 dør av denne tilstanden hvert år.

[adsense2]

 

Så utrolig bra at den fremmede legen var så oppmerksom og valgte å uttrykke sine bekymringer.

Del denne artikkelen for å spre kunnskap om symptomene på den forferdelige sykdommen.