Dette er grunnen til at du bør vurdere å gni en POTET i ansiktet

3911

Med hudproblemer, skulle man noen ganger ønske at det fantes et magisk triks som fjernet alt fra huden. Ditt største organ er utsatt for all mulig slags skade, og alt du gjør for å prøve og holde det rent, stramt og ikke tørt gjør en forskjell i hudens helse. Men hva gjør man med arr og mørke flekker?

For noen personer, er hudproblemer som akne, kviser, utbrudd og rynker et konstant problem. For andre, er det sporadiske og irriterende besøk som er verst. Uansett hvilen årsak det er, i stedet for å bruke midler fulle av kjemikalier, hvorfor ikke prøve en naturlig, hjemmelaget oppskrift?

Skjønnhetsbloggeren Ishta Chanda viser fram en behandling som går over 7 dager, med noe som du kanskje allerede har på kjøkkenet: rå potet. Hun viser at det kan benyttes til å tone ned flekker, mørke ringer, rynker og mer! Se selv hvordan du kan gjøre det hjemme.

 

Dette trenger du:
– Potet
– Kniv
– Skreller
– Blender
– En liten bolle
– Bomullspads

Slik gjør du:

1. Vask poteten

potet1

Vask poteten før du skreller den. Ishta mener at å vaske poteten etter at du skreller den, vil fjerne noen av de gode egenskapene i poteten.

2. Skrell den

Skrell hele skallet av poteten. Ikke tørk eller skyll vekk saften som kommer ut.

3. Skjær den i skiver

Skjær poteten i runde skiver.

4. Rens huden

Forbered huden din ved å vaske den som du vanligvis ville gjort (med såpe, vann, olivenolje etc.).

5. Masser huden med poteten

potet2

Ta en skive og masser den inn i huden. Gni den i sirkulære bevegelser over hele ansiktet. Ishta ber deg om å særlig gni den på steder med mørke flekker eller andre problemer, og fortsett å gni i 10 minutter. La saften ligge igjen og la den virke en stund til.

6. Juice den

Legg halvparten av den rå poteten i en blender og få ut det siste av saften i den. Fjern klumpene og andre biter til du har nok jus til å dekke hele ansiktet.

7. Hell

potet3

Hell jusen i en liten bolle. Du kan putte i litt aloe vera i mixen om du synes konsistensen er litt deigete. Bare ikke ha i vann!

8. Dypp og smør

Dypp bomullspadsene i blandingen og smør det utover ansiktet ditt. Tanken her er å bruke den som ansiktsmaske, så la den tørke i 20 minutter.

9. Masser igjen

Når masken er tørr, tar du en ny potetskive og masserer huden igjen. De sirkulære bevegelsene vil forsiktig rense og oppfriske huden din. Ishta forteller at du kan gjøre dette på andre steder på kroppen også.

[adsense2]

 

Poteter inneholder vitaminer og mineraler som kan hjelpe både kvinner og menn som har ulike hudproblemer. Ishta forteller at poteter kan virke mot ansiktshår, solbrenthet, og generelle utslett, men unngå å bruk det i åpne sår. Med denne metoden er det viktig å være tålmodig, siden det tar 7-8 dager. Har du en naturlig ansiktsrensrutine? Hvilke mattriks bruker du?

Se selv i videoen nedenfor, og gjerne del denne med vennene dine på Facebook!