Babyens hud faller av og legene vet ikke hva de skal gjøre. Da skjønner mammaen HVA som er årsaken!

33671

Stephanie Smith er 35 år gammel og har en liten sønn ved navn Isaiah.

Når sønnen kom til verden, kunne ikke Stephanie vært lykkeligere, men hun oppdager noe rart på huden til den nyfødte gutten.

Isaiah får et rødt utslett når han er 3 måneder gammel. Hver gang det blir utsatt for parfyme eller andre kraftige lukter, blir utslettet verre. Det er så ille at Isaiahs hud sprekker og han begynner å blø.

1

Legene konkluderer med as Isaiah lider av en alvorlig eksemtype. De utskriver derfor en steroid salve. Utslette gir seg i begynnelsen, men så støter de på enda et mareritt:
Isaiah er rød over hele kroppen og utslettet kommer tilbake sterkere enn noensinne. Den lille gutten trenger mer salve, men det samme skjer igjen.

2

Utslettet roer seg litt, men kommer igjen sterkere tilbake. Legene finner ingen forklaring på hvorfor Isaiahs hud reagerer slik. Og som om ikke det var nok, begynner Isaiah å miste håret og han er knapt responsiv.

3

«Men legene sa at det bare var eksem» sier moren.

«De fortalt meg at jeg måtte slutte å amme han, fordi melkeproteinene kunne gjøre han verre.»

Etter 5 måneder er Isaiah i spesielt dårlig form, og huden begynner å sprekke. Han blir fraktet til sykehuset og behandlet med enda sterkere steroider enn tidligere.

Huden ble normal på kort sikt, men to dager senere er utslettet tilbake. Den lille gutten skriker av smerte.

4

For å hjelpe Isaiah, forsøker Stephanie å bandasjere sønnen med gasbind og kremfløte over hele kroppen, for å unngå infeksjoner. Selv hendene pakkes inn, for å hindre at han skal klø på utslettet.
Det er bare i vann Isaiah føler seg bedre. Moren tilbringer derfor flere timer med han i vasken. Det er den eneste plassen han ikke skriker.

5

«Hver gang huden min berørte hans, sprakk huden og dannet sårvæske. Jeg kunne ikke engang sette kinnet mitt opp mot hans.» sier Stephanie, som ikke engang kan gi sin egen sønn en klem.

«Han var i konstant smerte, han gråt og jeg gråt.»

«Det virket som om han ikke hadde hud» sier Stephanie.

«En gang var det så ille at jeg tenkte: hvis dette er resten livet hans, ta det».

6

Helt fortvilet fordi legene ikke kunne hjelpe, tok Stephanie til internett. I et forum fant hun emnet «Steroid tilbaketrekking» og ser bilder av barn med de samme problemene.

[adsense2]

 

Plutselig innser hun hva Isaiahs problem er.»Det var om bivirkninger av steroider og hvordan hudproblemer kan bli verre hvis du slutter å ta dem» sa hun.

7

Stephanie bestemte seg for å venne sønnen av steroidsalvene og heller lage en egen krem, for at den skulle være mest mulig skånsom for Isaiahs hud.
En kombinasjon av sitrongress og sink skulle vise seg å virke best. Utslettet begynte å forsvinne fra enkelte steder på Isaiahs kropp, og betennelsen forsvant.

8

Også Isaiah skjønte raskt hva som satte en stopper for lidelsen. Hvis huden klør går han rett til mamma og peker på hyllen hvor kremen står.
Etter 10 måneder med avvenning fra steroidsalvene, er Isaiahs hud normal. Han er nå en frisk og fin 1-åring.

«Vi var hos 35 forskjellige leger. Samtlige sa det var eksem. Jeg vil vise de alle bildene, hvor de kan se at Isaiahs hud blir bedre.»

Det aller beste er at den lille gutten ingen kunne røre nå er lykkelig og frisk.

«Vi mistet det første året av livet hans. Jeg kunne ikke kysse eller klemme han.» sier Stephanie trist.

«Men nå kan vi klemme han hele tiden. Han er veldig glad i å klemme!»

9

Stephanie forteller nå historien om sønnen for å hjelpe andre mødre som har barn som lider av de samme problemene. På den måten kan en god del unødvendig lidelse unngås.