6-åringen hvisket sin tilståelse til julenissen. Svaret han får rører mammaen til tårer!

655

6 år gamle Landon Johnson fra Michigan i USA er autist. Folk som ikke vet om Landons kognitive forstyrrelser anser ofte oppførselen hans som usømmelig og vulgær.
«Folk stirrer når vi er ute og handler og Landon kanskje er for høylytt eller får et anfall» sier moren Naomi.
Det har skjedd flere ganger at folk har sagt at han må lære seg å oppføre seg ordentlig, men folk ser ikke hva som ligger bak.

En mann på et kjøpesenter, utkledd som julenissen, lar barna komme å møte han, og presentere ønskelisten sin. Da det ble Landons tur, tenkte han også på lista over leker han ønsket seg. Men så gikk det opp for han hva han ønsket å gjøre når han satt i fanget på nissen.
Landon lente seg inntil nissens øre og hvisket; «Jeg har autisme, hører jeg da hjemme med de slemme barna som ikke får presanger?». Han forteller også at han noen ganger sliter på skolen, fordi de andre barna ikke forstår hva som er galt med han.

[adsense2]

 

Julenissen svarer med å si at Landon ikke trenger å bekymre seg. Han forteller han at han bare skal være seg selv. Det skal ikke være noe galt i å være akkurat den personen man er.
«Du vet, jeg elsker deg og reinsdyrene elsker deg. Det er i orden, alt er greit. Du er en god gutt.» sa nissen til Landon.
I 5 minutter snakker Landon og Julenissen sammen mens Landons mor følger med.

«Denne fremmede mannen i julenissedrakten har fått sønnen min til å forstå noe jeg har prøvd å forklare han veldig lenge – at han er spesiell og at jeg elsker han som han er» skriver Naomi på Facebook. «Landons ansikt lyste opp i det øyeblikket han snakket med julenissen, og det var bare fantastisk å se. Jeg klarte ikke å slutte å gråte.»

En liten gest betyr så mye for en 6-åring!