Har du eplecidereddik hjemme? Her er 10 GENIALE ting du kan bruke det til!

7844

Hvis du har eddik i huset ditt, noe du trolig har, er det mange bruksområder du kan bruke dette vidundermiddelet til: rengjøring, helsemidler og personlig pleie. Eddik, og spesielt eplecidereddik kan brukes til så mang, og under kan du finne en liste over hva du kan bruke det til!

1. Polere treverk

ed1

Bland 1/4 kopp med eplecidereddik sammen med 2 kopper med vann og 2 spiseskjeer olivenolje. Damp en myk klut med væsken og poler overflater av tre!

2. Fjern fettflekker

ed2

Bland like mengder vann og eddik og putt blandingen i en spray-flaske. Denne kan du spraye over fettflekker på kjøkkenet og senere fjerne med en klut. Perfekt for et rent og skinnende kjøkken!

3. Naturlig ugress-fjerner

ed3

For å forhindre at ugress tar over hagen din, kan du regelmessig bade blomster, gress og lignende med en blanding av 2 parter eddik og vann.

4. Hindrer sår hals

ed4

Bland like mengder vann og eddik. Gurgle blandingen i halsen i 3-5 minutter før du spytter den ut igjen.

5. Naturlig deodorant

ed5

For å kjøle ned føttene og fjerne sur lukt etter en lang dag ute, kan du blande vann og eddik i ratioen 2:1. Gni miksen på føttene og all lukt vil forsvinne!

[adsense2]

 

6. Hindre dårlig ånde

ed6

Her kan du igjen bruke en blandingsforholdet av vann og eddik i ratioen 2:1. Gurgle miksen i 30 sekunder og spytt ut. Frisk pust!

7. Balanse i stoffskiftet

ed7

Bland en forfriskende blanding av eddik, vann og noen dråper med sitron. Dette hjelper å balansere stoffskiftet i kroppen din!

8. Avlaste smerte fra fall og blåmerker

ed8

Drypp noen dråper med eple cider eddik på en bomullsdott og dytt det forsiktig mot det berørte området.

9. Forhindre flass i hodebunnen 

ed9

Bland eplecider eddik med vann og spray blandingen på hodebunnen. Dette hjelper deg å fjerne flass!

10. Vask huden

ed10

Du kan rengjøre huden ved hjelp av å blande eplecider eddik og vann, og helle blandingen i en spray-flaske. Spray på ansiktet og vent noen sekunder slik at lukten av eddik forsvinner.

Hvem hadde trodd at eddik hadde så mange bruksområder? Se selv i videoen under! 
DEL disse smarte triksene med vennene dine på Facebook!