15 tilfeldigheter som vil få deg til å klø deg i hodet. Nummer 6 er UTROLIG!

1172

Vi har alle opplevd tilfeldigheter ofte, men noen skiller seg ut mer enn andre. Det er faktisk noen historiske tilfeldigheter som ikke har en logisk forklaring. Les om disse historiske tilfeldighetene under!

1. Abraham Lincoln og JFK

To av de mest elskede amerikanske presidentene delte mange likheter: begge var over 180 cm (selv om de begge levde på en tid hvor gjennomsnittshøyden var mye lavere for menn). Begge var militære menn. Begge led av genetiske sykdommer. Og begge døde på en fredag – når en kule traff dem i hodet mens de satt ved siden av sin kone.
til1

2. Musikalske genier som er naboer

Jimi Hendric og George Handel gikk begge ned i historien for å være musikalske genier – i to forskjellige sjangere. Hadde de ikke levd to århundrer fra hverandre, hadde de vært naboer i London. Hendrix bodde på 23 Brook Street mens Handel bodde da han levde på 25 Brook Street.
til2

3. Forutse Titanic-tragedien

Fjorten år før Titanic sank, ble en novelle skrevet av Morgan Robertson som forutså skipets skjebne. Futility, eller Wreck of the Titan, inneholdt en båt med nesten samme navn. Men tilfeldighetene stopper ikke der. Både Titan fra novellen og den ekte Titanic ble beskrevet som at de ikke kunne synke, hadde samme lengde, manglet livbåter og traff et isberg i Nord Atlanteren.
til3

4. Hoover Dam ofrene

Det massive tekniske vidundere krevde livet til mange arbeider i løpet av sin lange konstruksjon, som strakte seg over et tiår. Den første arbeiderens død, J. G. Tierny, mistet livet 20. desember 1922. Den siste arbeideren som døde var Tierny sin sønn, som omkom tretten år senere, på dagen, den 20 desember 1935.
til4

5. Et videospill forutser 9/11

Det futuristiske Deus Ex spillet ble sluppet til PC i Juni 2000. Det tok plass i New York, og spillet inneholdt hele byen – bortsett fra World Trade Center tårnene, da en av de som lagde spillet hadde glemt tårnene. Historien i spillet ble da at tårnene hadde blitt ødelagt av terrorangrep, noe de senere ble.
til5

6. Usannsynlige, uheldige moped-brødre

En moped sjåfør i Hamilton, Bermuda mistet livet sitt i 1974 når en taxi traff han. Det neste året, i samme gate, døde en annen mopedsjåfør, hans bror, av en taxi som ble kjørt av den samme sjåføren og hadde den samme passasjeren som ulykken i 1974.
til6

7. Uheldig sammetreff.

Tilbake i 1895 mens bil var en ny ting, var det bare to biler i hele staten Ohio. Det var til de to bilen, på en eller annen måte, fant hverandre i den store staten, og klarte å krasje. Dette betydde at det nå var null biler igjen i staten Ohio.
til7

8. Poe forutser framtiden
Edgar Allan Poe mente at historien hans om Arthur Gordom Pym, historien om fire overlevende fra en båtulykke som ble nødt til å spise en cabinansatt ved navn Richard Parker var basert på en sann historie. Det var det ikke. Men, 46 år etter ulykken, var det en ulykke på sjøen hvor de overlevende var nødt til å spise sin cabinansatt, som også hadde navnet Richard Parker.
til8

9. Sammenflettede skjebner

King Umborto I av Italia kom overens med en restaurantsjef etter han fant ut at de begge var født på samme dag, i samme by, og hadde giftet seg med en kvinne med samme navn. Et par dager etterpå, ble Umberto lei seg når han hørte at mannen hadde blitt drept. Senere den dagen ble Umberto selv drept.
til9

10. Begynnelsen av første verdenskrigs forutser enden av krigen

Mordet på Archduke Franz Ferdinand satte igang første verdenskrig. Bilen han ble drept hadde skiltnummeret A111118. Våpenhvile som endte fiendtlighetene i krigen skjedde November 11, 1918 – 11/11/18.
til10

[adsense2]

11. En veldig sjelden bok

Skuespiller Anthony Hopkins trengte å gjøre research rundt sin rolle i den oppkommende filmen The Girl From Petrovka, basert på en novell av George Feifer. Han kunne ikke finne noen kopier av novellen, men hadde utrolig hell når han fant en kopi liggende på en benk. Han åpnet boken og fant ut at det var Feifer personlige kopi, som hadde blitt stjålet av forfatteren.
til11

12. Napoleon’s tilknytning til Hitler

Adolf Hitler ble født 129 år etter Napoleon Bonaparta. Han fikk makt 129 år etter Napoleon. Han invaderte Russland 129 år etter Napoleon gjorde det samme. Gjett hvor mange år etter han ble slått.
til12

13. Historiske dobbeltgjengere

Historien er fylt med folk som ligner på hverandre (du har sett Nic Cage’s sin historiske lookalike, ikke sant?) Men noen ganger handler det ikke bare om å ligne på hverandre – men om folk som ser ut som en rekreasjon av hverandre. Ferrari grunnleggeren Enzo Ferrari døde i 1988 – det samme året som hans dobbeltgjenger, fotballspiller Mesut Özil, ble født.
til13

14. Hvordan en haug med kanadier oppdaget korallrevet… nære Grønnland

Mange korallrev er lokalisert i tropeland, men kanadiske forskere snublet over et korallrev like utenfor Grønnland når de samlet inn prøver av vannet. Revet er lokalisert 900 meter dypt i det området hvor det er store strømmer, noe som gjør det vanskelig å komme til.
til14

15. Å bruke rødt gir deg en fordel i sport

Forskere som har samlet data helt siden andre verdenskrig har funnet ut at lag som spiller på hjemmebane i rødt har mer sjanse for å vinne, mens lag som spiller med gule eller oransje trøyer ikke har like stor sjanse for å vinne. En av de påståtte grunnene er at det er større sannsynlighet at fans støtter lagene som bruker rødt, noe som gir lagene mer ressurser i form av og dermed gi dem mer ressurser til å sette bedre spillere på banen.
til15

Var ikke disse tilfeldighetene utrolige?!
DEL dette med vennene dine på Facebook om du er enig!