Lege advarer: Dere må ALDRI bruke våtservietter på barna!

18041

Våtservietter er en nødvendighet for foreldre, de er veldig praktiske når du trenger en rask vask. De er enkle å ta med på tur – ikke bare for bleieskift, men også for klissete hender, ansikter og til og med leker. Vi har alltid trodd at de er trygge også, helt til nå…

baby-wipes1

Mange foreldre vil ikke stille spørsmålstegn ved hva våtserviettene inneholder. De er vel helt trygge – er de ikke?

Forskning viser at våtservietter ikke er det beste å bruke på barnets hud. Noen leger anbefaler faktisk at foreldre slutter å bruke våtservietter helt på barna sine, på grunn av risikoen de tar hver gang de gjør det.

I følge NBC News, så har en studie bekreftet at våtservietter ikke er trygge å bruke på barna på grunn av én ingrediens. Testresultatet var bekymringsverdig, fordi noen barn fikk en reaksjon som ga dem kløe, flass ,og rød og irritert hud.

En professor i hud og barnesykdommer ved University of Connecticut School of Medicine, Dr. Mary Wu Chang, var en av medforfatterne av denne offisielle studien som ble utført. Hun eksperimenterte med mange forskjellige barn, og til slutt var det seks unike reaksjoner som fanget oppmerksomheten hennes.

En åtte år gammel jente fikk et alvorlig utslett på baken og rundt munnen. På grunn av området hvor utslettet oppsto på kroppen til jenta, så skjønte Dr. Chang at det var relatert til våtserviettene hun hadde brukt. Hun spurte moren til den lille jenta om hva hun brukte for å vaske datteren med, og moren bekreftet at hun hadde brukt våtservietter.

baby-wipes2

Dr. Chang husket en rapport hun hadde lest når hun hadde innhentet informasjon til sin egen studie, et annet tilfelle hvor en mann fra Belgia hadde en alvorlig kjemisk og allergisk reaksjon til et kjemisk konserveringsmiddel som heter ethylisothiazolinone – Dr. Chang koblet dette konserveringsmiddelet med reaksjonen den lille jenta fikk på våtserviettene.

For å være sikker testet Dr. Chang den lille jenta for å se om hun var allergisk mot dette kjemikaliet, og testen kom tilbake positiv. Løsningen var enkel; moren sluttet å bruke våtserviettene umiddelbart, og utslettet til jenta forsvant.

[adsense2]

 

I de neste par årene så Dr. Chang lignende reaksjoner hos fem andre barn. Takket være den riktige konklusjonen på tilfellet hos den lille jenta, så fikk Dr. Chang fem andre foreldre til å slutte å bruke våtservietter på barna sine, og utslettet forsvant.

Methylisothiazolinone har blitt funnet i mange populære merker som blant annet Johnson & Johnson, Cottonelle, og Huggies for å nevne noen få. Nå som dette kjemikaliet har blitt en helse og sikkerhetsbekymring for barn, så revurderes det nå å bruke denne ingrediensen i produktene. Målet er nå å prøve og erstatte dette skadelige kjemikaliet med et mer naturlig alternativ.

En annen hudlege, Dr. Ellen Frankel, er også enig med Dr. Chang om at foreldre ikke bør bruke våtservietter på barna sine. Hun anbefalte:

 

“Jeg forteller alltid foreldre at de aldri skal bruke våtservietter. De inneholder mange kjemikalier, og kan irritere huden som allerede er irritert av urin, avføring, eller av bleien.”

For å være sikker på at dette skadelige kjemikaliet ikke fører til det samme problemet for ditt barn, så se på ingredienslisten på pakningen på våtserviettene. Hvis du ser kjemikaliet methylisothiazolinone, så bør du slutte å bruke dette produktet. På denne måten kan du forhindre at barnet ditt får alvorlig utslett.

Se denne videoen for å lære mer om denne historien.

Selv om våtservietter er den mest praktiske måten å vaske barnet på, så er ikke risikoen verdt det. Men ikke vær bekymret, det finnes andre løsninger, som for eksempel å lage din egen våtserviett hjemme med naturlige produkter, eller rett og slett bruke en klut med varmt vann.