21. juli 2024

9 ting som skjer med kroppen hvis du starter dagen med å drikke et glass vann.

Å drikke mye vann er et velkjent helsetips. Men det du kanskje ikke visste, er at det er ekstra viktig å starte dagen med et glass vann. I mange deler av verden har dette nesten blitt en del av kulturen, siden det gjør utrolige ting for kroppen. Her presenterer vi hvorfor.

 • 1. Renser kroppen for avfallsstoffer
  I løpet av natten renser kroppen organene for avfallsstoffer, og når kroppen får i seg vann begynner tarmene å bevege på seg. Hvis du drikker vann på tom mage etter natten så skylles avfallsstoffene ut. På den måten får kroppen en fresh start på morgenen!
 • 2. Gir glød til huden
  Hvis man er uttørket kan det bidra til rynker og forstørrede porer i huden. I en undersøkelse fant man ut at 0,5 liter vann på tom mage økte blodsirkulasjonen og ga dermed glød til huden. Du er ikke lenger dehydrert noe som gir huden elastisitet hele dagen.
 • 3. Bidrar til en sunn vektreduksjon
  Hvis du drikker vann på tom mage så settes fordøyelsen i gang, noe som bidrar til at du føler deg mindre sulten i løpet av dagen. Vann fyller også opp magesekken til en viss grad, så du vil også få mindre søtsug – og da legger du ikke på deg de ekstra kiloene!

vann1

 • 4. Skinnende og vakkert hår
  Ved å drikke vann gir man samtidig næring til håret – fra innsiden og ut. Faktum er at vann utgjør nesten en fjerdedel av vekten av et hårstrå.
 • 5. Forhindrer nyresten og urinveisinfeksjon
  Hvis du drikker vann på tom mage så fjerner du syrene i magen som fører til nyresten. Det samme gjelder for å forhindre eller lindre urinveisinfeksjon – hvis du drikker mye vann så skylles bakteriene som er årsaken til infeksjonen bort.

[adsense2]

 

 • 6. Halsbrann
  Når du drikker vann skyller du ned etsende magesyre som har kommet opp i halsen, noe som gir rask lindring. Selv magesekkens slimhinner er avhengig av tilstrekkelig med vann for å kunne beskyttes mot magesyren.

vann2

 • 7. Forbedrer fordøyelsen
  Forskning viser at fordøyelsen forbedres med mer enn 20% om du drikker vann på tom mage. Fibrene, hvis funksjon er nettopp å forbedre fordøyelsen, trenger også vann for å utføre sitt arbeide så bra som mulig.
 • 8. Du unngår forkjølelse
  Slimhinner i munn, hals og nese er utstyrt med antistoffer som bekjemper virus som du puster inn, eller får i deg via mat og drikke. Får du ikke i deg tilstrekkelig med væske så tørker slimhinnene ut og blir mottakelige for infeksjoner som kan føre til forkjølelse, halsbetennelse og hoste.
 • 9. Hjernen din blir i toppform
  Dehydrering er en veldig vanlig årsak til trøtthet Det påvirker konsentrasjonsevnen, koordinasjonsevnen og reaksjonstiden. Føler du deg sløv og ukonsentrert så drikk et glass vann – det er store sjanser for at det hjelper.

vann3

Vi ble overrasket over at ett enkelt glass spiller så stor rolle på morgenen – ble ikke dere? Del dette videre med vennene deres så vi alle kan bli bedre til å drikke mer vann.


[widget id=»text-13″]