Hvorfor du bør sove på din venstre side – og hvordan du kan trene kroppen til å gjøre det!

1859

Vi alle vet at en god natts søvn er viktig for et sunt liv. Å sove på denne måten hjelper deg ikke bare med å få et bedre immunforsvar, det hjelper deg også med å se bra ut. Det er en god grunn til at det kalles «skjønnhetssøvn». Selv om du kanskje gjør ditt beste for å få 8 timer søvn hver natt, er det andre faktorer som kan spille inn på hvordan du sover og hvordan du har det. For eksempel. har du noen ganger tenkt over sovestillingene dine? Etter å ha lest hvordan det å sove på din venstre side kan forandre hvordan du har det, er det ingen grunn til å ikke begynne nå!

Jeg vet hva du tenker på – du lurer kanskje på hvordan du skal klare å ligge på din venstre side hele natten? Jeg tenkte også det først! Før pleide jeg å prøve å trene meg selv ved å sovne på min venstre side, men jeg våknet alltid på min høyre side!

Heldigvis har vi en super teknikk som vil hjelpe kroppen din med å bli vant til denne nye stillingen.

sove1

Bruk en full og stor pute (jo fastere, jo bedre) og legg den slik at den er parallell med ryggen din. Puten vil fungere som en barriere og skal hindre deg fra å endre stilling. Det finnes til og med puter man kan kjøpe som har funksjoner som gjør at man ligger på siden.

Nå som du vet hvordan man begynner, kan vi gå over til fordelene ved å sove din venstre side!

Dr. John Douillard er talsmann for denne sovestillingen. Han skriver:

«…Venstresiden av kroppen er helt annerledes enn den høyre siden, og, jeg vet det høres rart ut, men det å hvile og sove på den venstre siden tilbyr flere helsefordeler.

Når du begynner å sove på venstresiden, vil:

1. Hjertefunksjonen din bli bedre
Siden du lener deg til venstre, trenger ikke hjertet ditt å jobbe så hardt i denne stillingen. Blodet vil naturlig gå «nedover» mot hjertet ditt.

2. Forbedre fordøyelsen din 

sove2

Når du sover på venstresiden, er du i perfekt stilling for en sunn fordøyelse. Det lar gravitasjonen ha mer innflytelse på matavfallet i kroppen, og kommer raskere gjennom kroppen.

3. Slutte å snorke
I følge The Rest Doctor, er ikke snorking bare plagsomt for partneren din, det kan også være farlig. Denne legen foreslår at å sove på venstresiden hindrer deg i å snorke.

[adsense2]

 

 

4. Tilrettelegge lymfedrenasjen

sove3

Visste du at den venstre siden i kroppen er den dominerende lymfatiske siden? På grunn av dette, er det antatt at det å sove på den venstre siden kan fremme lymfedrenasje i kroppen. Selv om Dr. Douillard sier at det ikke er noe forskning som kan støtte opp dette, ser han logikken i det.

5. Forbedre helsen din under graviditet
Hvis du er gravid, bør du vurdere å sove i denne stillingen! WebMD sier, «Å sove på den venstre siden er også anbefalt under graviditet, for å forbedre hjertesirkulasjonen – det er bra for både mor og barn.»

Har du øvd på å bli en bedre venstresidesover? Gjerne del denne med vennene dine på Facebook!