Kjennes magen din hard og oppblåst ut? DETTE er hvorfor og SLIK blir du kvitt det!

83289

Etter å ha fordøyd tunge måltider, er det mange mennesker som klager over at de har oppsvulmet mage. Denne tilstanden er ganske vanlig men ubehagelig.

Mange leger mener at man er oppblåst fordi man har gasser som er innestengt i magen. Denne tilstanden er forbundet med kostvaner, noe som innebærer at du kan forberede din tilstand gjennom å innføre sunne matvaner.

De finnes mange faktorer som forårsaker oppblåsthet, og når du lærer deg å skille dem kommer du til å kunne lindre din tilstand.

 

[adsense2]

 

Forstoppelse – Dette forekommer som et resultat av gassen som er innestengt bak avføring. Øk dit fiberinnhold for å forhindre forstoppelse. Smoothies, bær og fullkorsbrød er ting du burde spise ofte. Men du skal ikke spise for mye, for et for høyt inntak av fiber er ikke bra det heller.

Karbohydrater – Unngå alkohol, sukker og stivelse. Dårlig smeltet sukker og stivelse gjør at du kjenner deg oppblåst.

Stress – Kronisk stress forårsaker oppblåsthet og mageverk. Spis sunnere og drikk sunnere og finn måter å roe ned så man ikke er stress i hver situasjon.

Vann – Utilstrekkelig med vanninntak er en stor grunn til mange sykdommer og helseproblemer. Kaffe og sukker tørker deg ut. Oppblåst mage er et tegn på væskeretensjon, som er en tilstand der vev og organer holder på mer vann enn de trenger. Drikk rikelig med vann hele dagen. Eksperter er enige om at en frisk person bør drikke ca 6-8 vann per dag.

Spise for fort – Nyt maten. Spis langsomt. Når du spiser fort rekker du ikke tygge maten ordentlig, og på grunn av dette kommer du til å få oppblåst mage. Ta små tygg og kos deg!

DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!