20. juli 2024

Sykepleieren Jenny fikk en fantastisk idé. Nå blir hun applaudert på gamlehjemmet!

42 år gamle Jenny Jönsson arbeider vanligvis som assistent ved Hylliehemmet (gamlehjem) i Malmö. Men for en stund siden ble hun også ansvarlig for matlagingen på eldrehjemmet.

Grunnen er at hun ville forandre de som bodde på alderhjemmet sitt syn på mat-serveringen – en forandring hun har gjennomført. Hennes initiativ hylles nå av tusenvis av svensker, og burde bli hyllet av oss nordmenn og!

«Jeg hadde trolig nok de dårligste karakterene i matlaging på skolen, men interessen kom når jeg jobbet på en demensavdeling. Der så jeg hvordan de bare servert en kjedelig tallerken med litt saus og ingen grønnsaker», sier Jenny til Expressen.

Eldrehjemmet Hylliehemmet har ikke et særlig høyt budsjett og pengene rekker knapt til lekre råvarer. Istedet gjør man alt man kan for å tilberede det man har – og det legger til noe ekstra på tallerkenen med fantasifulle detaljer og variasjon. På Jenny sin egne Facebookside «Hemlagat og gott till mine eldre» legger hun ut bilder av kreasjonene som får de eldre til å juble når de setter seg ved matbordet.

jen1

– Man må kjempe. Mange steder kaster mat og det er ikke avanserte greier vi gjør. Det er så viktig. For når jeg blir gammel vil jeg også ha det slik, sier Jenny til Expressen.

[adsense2]

På eldrehjemmet har Jenny dessuten involvert de boende i matlagingen på en helt annen måte enn hva som var tilfellet tidligere. I begynnelsen av uken får de selv ønske måltider, og om de så ønsker, får de til og med være med å lage maten selv. Alt fra potetmos med ekstra smør og stekte kjøttboller til dessert i form av sjokolademoussé med whiskey og knust ananas får de eldre nyte – til tross begrenset. Med Jenny sin fantasi og innstilling er alt mulig!

jen2

Jenny fortjener virkelig alle «liker» vi kan finne. DEL gjerne om du synes at det burde se slik ut på alle norske gamlehjem og!


[widget id=»text-13″]