19. juli 2024

Dette stedet hjelper folk med Alzheimers. Og du må nesten SE det for å tro det!

En utrolig ting skjer i Ohio. Bosatte er en del av et samfunn dedikert til å forberede livskvaliteten deres. «The Lantern», som tilbyr hjem for folk, har en innovativ måte å takle dementia og Alzheimer, ved å gi hjelpe å huske gjennom stimulans i miljøet. «Svayus» programmet er huset med fasiliteter som skal etterligne nabolag fra 1930 og 40-tallet. Stedene er en refleksjon av samfunnene de er lokalisert på og en av dem har til og med en golf bane! CEO Jean Makesh startet med en visjon for Svayus hvor klientene kunne fortsette å være interaktive og engasjere seg i verden rundt seg selv om de hadde diagnosen.

lant1

I følge Alzheimers Association, er 1 av 3 eldre rammet av Alzheimers eller andre former dementia. Med over fem millioner mennesker som levde med sykdommen i 2016, bruker mange familiemedlemmer og venner av de med diagnosen både penger og tid på å ta vare på sine eldre. Noen ansetter kanskje en som kan passe på de, mens andre sender de med sykdommen til hjem eller gamlehjem hvor de kan få hjelp. Men det å finne en plass som vil behandle familiemedlemmet ditt som familie kan være vanskelig, og det er her Lantern har suksess. Det unike miljøet, de dedikerte ansatte og den fantastiske lederen av fasiliteten går sammen og hjelper de pasientene som sliter med demens.

Innenfor veggen til Lantern sine fasiliteter, kan de bosatte bevege seg på gulv som ser ut som gress eller små stier av grus. Rommene ser ikke ut som vanlige rom fra utsiden heller. Utsiden er malt og bygget slik at det ligner en gammel by, med koselig, varme omgivelser som kan minne de gamle pasientene om sin fortid. Fargene de har malt med er godt gjennomtenkt og inneholder myke grønnfarger, varme røde farger og gulfarger som ønsker deg velkommen. Det er også en liten foss der, benker med lys, gyngestoler og lyden av kvitrende fugler. Taket etterligner himmelen, hvor solen skinner om dagen og forsvinner om natten. Det er «butikker» langs gangveien og de bosatte kan ta en avslappende tur med venner ned «Hovedgata». Det blir også sluppet ut aromaer og lukter som skal hjelpe å bekjempe angst, og gi en følelse av lykke og trygghet.

lant2

Her reiser man tilbake i tid. I følge Makesh, grunnleggeren, er atmosfæren ment å hjelpe de som ikke husker noe å minnes fortiden sin. Sammen med de stimulerende miljøet hjelper programmet også med terapi, psykoterapi og stemmeterapi. De som bor der blir fordelt i forhold til hva der i stand til og deltar på diverse kurs og klasser i løpet av dagen. Ekstra ting som treningssenter, manikyr, kino og spa er også tilgjengelig. Målet er å fortsette å lære dem, og hjelpe dem ta vare på seg selv slik at de etterhvert kanskje kan reise hjem igjen. Verden Svayus er bygget rundt at man skal ha så mye selvstendighet som mulig, samtidig som man skal føle at man tilhører noe og.

Utrolig, ikke sant?

DEL dette med vennene dine på Facebook!


[widget id=»text-13″]