Moren blir sjokkert når hun ser datteren – men beslutningen på fødestua er en lærepenge til oss alle!

79605

Fortellingen om lille Brenna er en historie om å overvinne det som virker som umulige hinder – men også en påminnelse om hvor viktig det er med foreldres ubetingede kjærlighet.

For det hender jo faktisk at mor og far gir opp sine barn – bare fordi at de ser annerledes ut. Og det er kanskje det er så viktig at vi deler inspirerende historier der foreldre og barn viser at det er mulig å overvinne de mest umulige situasjonene, om man bare holder sammen. Samtidig er det også en viktig lekse til alle som noen gang har sagt noe slemt til et barn som ser annerledes ut.

Courtney og Evan Westlake levde et lykkelig liv med sønnen Connor når de fikk beskjeden om at Courtney var gravid igjen.
Naturligvis var paret veldig glade når de innså at deres liv endelig skulle bli fylt med enda et barn.

bren1

Som andre foreldre så de fram til de første ultralydbildene. De var like spente hver gang de forlot sykehuset og legen forsikret dem om at alt så bra ut på rutinekontrollene. Noen måneder inn i graviditeten fikk Courtney og Evan beskjeden om at de ventet en liten jente: Connor skulle få en lillesøster!

bren2

Det unge, gifte paret var overlykkelige og begynte å fantasere om alt en liten jente kunne bringe familien. «Jeg får vel lære meg å flette hår nå», lo pappa Evan. Den store dagen kom. Den lille jenta ble født – men alle planer om å introdusere den nye jenta til familiehjemmet ble lagt på skinner.

bren3

Deres nyfødte datter Brenna ble født med en tykk, gulhvit hinne. Hun rørte seg ikke, hadde ekstremt høy kroppstemperatur og kroppen var dekket av sår. Brenna ble ført inn på intensiven direkte – ellers hadde hun ikke overlevd. Courtney og Evan fikk holde sin datter først to uker etter fødselen.

bren4

Det viste seg at Brenna ble født med en alvorlig, arvelig sykdom kalt Harlequin Icthyosis. Sykdommen fører til at huden vokser 14 ganger raskere enn normalt. Den skaper en rødhet over hele kroppen, som påvirker øynene, munnene, nesen og ørene. Sykdommen er uhelbredelige og ofte dødelig.

bren5

Med alle fysiske problemer som kommer med sykdommen visste foreldrene at de hadde en tøff tid framfor seg. En vanskelig, følelsefylt reise startet.

bren6

Courtney møter ofte fremmede som peker, sier høylytte kommentarer eller spør om frekke spørsmål når hun er ute med Brenna. Det gjør henne veldig lei seg. Hun kan forstå at andre barn er nysgjerrige på Brenna, ettersom hennes datter ser litt spesiell ut.

bren7

 

[adsense2]

 

Men hva som virkelig gjør Courtney trist er reaksjonen hos mange foreldre. De drar ungene sine bort så fort de ser Brenna og ber sine unger ikke si noe til henne. «Hvorfor gjør de avstanden mellom oss så stor? Hvorfor tar de ikke oss som et positivt eksempel, for å lære sine barn at andre barn kan se annerledes ut og at det ikke må være noe dårlig?», spør Courtney seg selv.

bren8

Courtney vil heller at foreldre kommer fram og prater med henne og Brenna, istedet for å vende bort blikket og rømme fra lekeplassen. Samtidig er Brenna en stolt og glad liten jente, som ikke lar noe trykke henne ned. Hun er trygg på seg selv, takket være støtten fra familien. Spesielt fra storebror Connor, som virkelig forguder sin lillesøster.

bren9

«Hvorfor forsøker foreldre å unngå samtaler om mennesker som ser annerledes ut? Hva er de redde for? De kunne bare komme fram til oss og spøre om hvor gammel Brenna er», sier Courtney og fortsetter: «Når et barn spør hvorfor Brenna er så rød og hoven, hvorfor kan de ikke bare være ærlige og si «Jeg vet ikke, men det er ikke så viktig hvordan hun ser ut. Vi er alle unike, eller hva?».

bren10

Til tross for en tøff hverdag er Evan, Courtney og Connor stolte over sin lille kjempe – av god grunn. Hver kveld bader pappa Evan sin datter, en prosedyre som må gjøres hver eneste dag.Samme mann som lo av at han ikke kunne flette sin datters hår, stryker henne nå forsiktig, men stødig, for å ikke vaske bort huden hennes.
Sykdommen gjør også at Brenna ikke har så mye hår, men det lille hun har kammer pappa omsorgsfullt hver dag.

bren11

Og på de aller fleste sett er Brenna bare som alle andre barn. Hun elsker sin familie, å leke og å lese historier før leggetid sammen med sin storebror og sin far.

bren12

Foreldrene er overbeviste om at Brenna kan gjøre hva hun vil i livet, selv om ingenting ble som de hadde tenkt. Courtney skriver om familiens hverdag på sin blogg, Blessed by Brenna, og har skrevet en bok som heter «A Different Beautiful», som ble publisert i august 2016.

bren13

Familien håper at deres fortelling kan hjelpe andre å forstå og godta andre mennesker som ser annerledes ut. Og vist er Brenna søt og fin, akkurat som hun er!?

bren14


DEL dette om du er enig i at Brenna er en fantastisk jente!