20-åringen har ikke spist på 2 år. Når hun har på seg bikini, så får hun en kommentar fra en fremmed som forandrer ALT!

247693

Sara Gebert er 20 år gammel og bor i Pittstown, i delstaten New Jersey. I 2013 ble hun diagnostisert med kronisk pseudo-tarmobstruksjon og gastroparese. Denne svært sjeldne fordøyelsessykdommen har ført til at den unge kvinnen ikke har kunnet spise eller drikke på 2 år. Sara kastet opp opptil 60 ganger om dagen! Nå blir næring lagt rett inn i magen hennes. En dag Sara var på ferie hadde hun et ekstraordinært møte med en kvinne, og etterpå skrev hun et åpent brev til henne på internett.

stomi1

«Til kvinnen på stranden, som takket meg for at jeg hadde på meg bikini»

Jeg vet ikke hvor vanskelig det var for deg å komme bort til meg på stranden, men jeg vet at jeg synes det er vanskelig å snakke med fremmede. Men du kontaktet meg med en slik tillit til meg at ingen ville noensinne ha mistenkt at en av oss hadde problemer med selvtilliten. Du så meg som jeg virkelig er. En skremt jente som prøver å ikke la noen se frykten i øynene hennes.

Jeg vet ikke om det var det som er grunnen til at du kom bort til meg eller ikke, men jeg vil takke deg. Å leve med en kronisk sykdom er ikke en enkel ting, og det er enda vanskeligere når sykdommen endrer utseende så mye som min gjør. Med klær på er det ingen som kan se det, men på stranden er det en helt annen historie.

Alle er utsatt på stranden, men jeg må bokstavelig talt «la alt henge ut». Jeg har en kolostomi og to rør som tilføring kroppen næring, noe jeg ser hver dag. Jeg har blitt vant til det – for meg er det normalt. Men for alle andre, så er jeg litt av en science fiction film. Men du, du så meg som person. Du stirret ikke på utstyret mitt, du så meg rett inn i øynene. Og så – takket du meg.

 

[adsense2]

 

Jeg vet ikke om du la merke til det, men jeg var overveldet. Det hadde allerede vært noen som hadde kommet bort til meg og kalt meg ekkel, og spurt meg «Skal du virkelig gå ut i bassenget sånn?». Og når du var på vei bort til meg så var jeg forberedt på det verste. Men det som skjedde fylte meg med en enorm respekt. Du takket meg for at jeg gikk i bikini, fortalte meg at du også hadde kolostomi og at du ikke lenger har tykktarmen. Du sa jeg var inspirerende. Dette betydde, helt ærlig, hele verden for meg.

Når jeg pakket til turen, så torturerte jeg meg selv i timesvis med spørsmålet om hva slags badetøy jeg burde ta med. Jeg har faktisk tatt med noen badedrakt som jeg har, og penger til å kjøpe meg en ny en, fordi de jeg har ikke skjuler nok. Denne morgenen bestemte jeg meg i siste liten at jeg bare skulle ta på meg en bikini. Jeg var så nervøs. Hver tenåringsjente har sannsynligvis kroppskomplekser, og siden jeg har min stomi er den multiplisert 100 ganger. Vi hadde ikke vært lenge på stranden før du kom bort til meg, det var veldig ubehagelig og jeg tenkte at alle øyne var fokusert på stomien min. Men etter at du begynte å snakket med meg, så forsvant alle bekymringene mine på bare noen få minutter. I det øyeblikket innså jeg at det ikke spiller noen rolle hvordan jeg ser ut og resten av ferien var mitt eneste problem at jeg hadde tatt med altfor mange badedrakter!

Så takk. Takk for at du har gitt meg tilbake troen på det gode i mennesket. Takk for at fikk meg til å føle meg bra med meg selv. Og til slutt, takk for at du ga meg selvtillit til å nyte ferien til det fulle. »

stomi2

Hvis du også ble rørt av dette vakre brevet fra modige Sara, så del det med alle du kjenner og hjelp med å spre bevissthet rundt denne sjeldne sykdommen.