21. juli 2024

Gutten spiser alene hver dag. Men når mammaen ser dette bildet, begynner hun å gråte.


Det å spise lunsj på skolen kan være en utfordring for mange barn, spesielt om de er litt annerledes. Ikke bare er Bo på vei inn i puberteten, men han har også autisme og gjør noen ganger rare bevegelser eller sier rare ting.

ungerlunsj1

I en Facebook-post postet av «Love What Matters», forklarer Bo sin mor, Leah, hvordan han ofte blir mobbet av sine klassekamerater og ofte spiser for seg selv. Hun vet dette fordi det er noe hun spør han om når han kommer hjem fra skolen. De fleste dager sier hun han sier «ingen» når hun spør hvem han satt med i lunsjen.
Men tidligere denne uka hadde Bo en helt spesiell person å dele lunsjen sin med – noen Leah aldri så for seg at han skulle spise lunsj med.

Da fotballlaget til Florida State University besøkte Montford, bestemte spilleren Travis Rudolp seg for å sette seg med Bo i lunsjen når ingen andre gjorde det. Mor Leah visste ikke hvem Rudolph var, men en venn delte et bilde med henne slik at hun fant ut at han var en fotballspiller, og nå er hun evig takknemlig for den fine gesten.

Hun skrev et veldig rørende innlegg på sin Facebook-side og forklarte hvor mye det betydde for Bo, og delte også et bilde av de to som spiste sammen.
Hun skrev også om hvor bekymret hun var for sin sønn, og at hun håpet han klarte seg gjennom skolen.

«Nå som jeg har en unge som begynner på ungdomsskolen, har jeg litt angst for ham, og de følelsene kan ta litt kontroll over meg. Noen ganger er jeg takknemlig for autisme. Det høres kanskje ut som en forferdelig ting å si, men jeg tenker, og håper, at det beskytter han. Han legger ikke merke til når folk stirrer på han når han klapper vilt med hendene. Han legger ikke merke til at han ikke blir invitert i bursdagen. Og han ser ikke ut til å ha noe imot å spise lunsj alene. Det er noe jeg spør han om hver dag. Var du lei deg idag? Spiste du lunsj med noen? Noen ganger svarer han at han spiste lunsj med en klassekamerat, men mesteparten av tiden spiser han alene. Det er dagene jeg blir lei meg på hans vegne, men han ser ikke ut til å bry seg.»

 

[adsense2]

 

Så takker hun Rudolph direkte:

«Jeg vet ikke hva som gjorde at denne utrolig snille mannen bestemte seg for å dele bord med min sønn under lunsjen idag, men jeg skal si det at det aldri vil bli glemt. Dette er en dag jeg ikke trenger å bekymre meg for at min lille, søte gutt er alene, fordi han sitter ovenfor en ekte helt. Travis Rudolph, tusen takk, du gjorde denne moren utrolig glad, og vi er fans av deg for livet!»

«Jeg så han satt der alene så jeg tok meg et pizzastykke og spurte om jeg kunne sitte med han, han svarte «Ja, hvorfor ikke.«» Forteller Rudolph til People.

Noen ganger kan man føle seg, som foreldre, hjelpeløs. Unger kan være slemme mot hverandre og det kan være vanskelig for mange barn å gå på skolen. Da er det fint at det finnes personer som gjør alt de kan for å få hverdagen deres til å bli litt bedre. Betyr det at Bo vil sitte med alle i klassen i morgen? Kanskje. Kanskje ikke. Men om bare en annen klassekamerat gjør som Rudolph og spiser lunsj med Bo, er det uansett en kamp som er vunnet.

DEL denne utrolig rørende historien med vennene dine på Facebook!