Ny forskning: kvinner bruker mer av hjernen, og må derfor sove lengre!

430

Har du noengang kranglet med kjæresten om hvem som skal stå opp først, for å lage kaffe eller ta hånd om barna for eksempel?

Jeg tror dette er en ganske så vanlig diskusjon i mange hjem. Mange, både kvinner og menn, liker å ligge i sengen så lenge som mulig. Da er det anstrengende å være den som må krype ut av sengen først.
Men nå behøver dere ikke diskutere videre, takket være ny forskning. Her er gode nyheter for alle kvinner som like å sove lenge!

Søvnprofessoren Jim Horne, ved Loughborough University, har slått fast at kvinner bør sove mer enn menn.

 

[adsense2]

 

Grunnen ligger i hjernen.

– Jo mer kompleks hjerne, desto mer søvn behøver du. Kvinner har en tendens til å gjøre flere saker samtidig og er mer fleksible. De anvender helt enkelt mer av sin hjerne enn hva menn gjør. Derfor behøver de også å sove mer, forteller Horne til Metro.

Det er tydelig: kvinner bruker hjernen mer enn menn. Kvinner multitasker mer enn menn. Derfor behøver deres hjerner mer tid til å hente seg inn.

Horne sin studie viser også at søvnbrist påvirker kvinner sterkere enn menn. Kvinner som sover dårlig har større sjanse for å føle seg fiendtlige, sinte og deprimerte.

– Som en kontrast til de kunne vi ikke gjøre samme kobling mellom menn og disse følelsene ved søvnløshet, sier Horne til britiske Metro.

Så kjære kvinne: Sov lenge – med god samvittighet! Og se til å DEL denne informasjonen med noen som har nytte av det!