Faren har Alzheimer, og husker ikke sin egen sønn. Men se når han slår på radioen!

16495

Simon McDermotts far, Ted McDermott er en 79 år gammel sanger, som fikk Alzheimer i 2013. Siden dette har han blitt verre, og kjenner sjeldent igjen sin egen sønn.

Men når det kommer til sanger, husker Ted teksten veldig godt. Simons video hvor han synger i bilen med den syke faren sin, tar nå verden med storm, og samen har de greid å samle inn flere hundre tusen kroner til alzheimerforskning, skriver Metro.

Simon McDermotts video, hvor han kjører rundt i Blackburn og synger med faren sin, Ted, har tatt internett med storm. Det er fordi Ted har lidd av Alzheimers syndrom siden 2013. Siden det har han blitt kjent som «The Songminute Man», på grunn av at han kunne så mange sanger utenat. Siden Ted ble diagnostisert, har minnet hans forsvunnet drastisk, og noen ganger kjenner han ikke igjen sin 40 år gamle sønn.

Farens sykdom har påvirket Simon veldig mye.

«Det er en ond sykdom, men når han får synge er han vanlig igjen. Det er veldig verdifullt for oss.» Skriver han i et innlegg på siden Just Giving, hvor han samler inn penger til Alzheimerforskning.

[adsense2]

Videoen hvor Simon synger med faren sin har blitt delt og likt av mange, og mange hyller faren, som virkelig ikke har mistet noe av sin fine stemme. Simon bruker farens berømmelse til å samle inn penger. Hittil har de lyktes med å få inn over 49 000 pund, som er over en halv million kroner.

«Planen er å få videoen delt så mye som mulig, slik at man kan opprette støttetelefoner for å kunne hjelpe folk som oss, familier med pårørende som rammes av Alzheimer,» skriver Simon.

 

 

Se selv i videoen nedenfor, og gjerne del denne med vennene dine!