13. juli 2024

Hennes far ble drept for 10 år siden. Men vent til du ser hvem som dukker opp i bryllupet!

Dagen før bryllupet sitt var Jeni Stepien både nervøs og fylt av glede litt mer en andre bruder – og av en god grunn.
Hun skulle snart få møte Arthur Thomas, mannen som skulle følge henne ned alteret, for første gang.

brud1

Jeni mistet faren sin, Michael, for 10 år siden. Han ble drept under et ran. Da han lå på sykehuset ble Michaels familie informert om at han ønsket å donere organene sine til noen som trengte dem. De var veldig støttende og 48 timer etter hans død ble hjertet og nyrene hans gitt til noen som desperat trengte dem for å overleve.

Arthur Thomas var en av de personene. Thomas mottok Michaels hjerte i siste liten. Thomas (eller Tom som han blir kalt) var dager unna å dø selv, forteller Jeni til Upworthy. Han hadde ventet i år på et nytt hjerte og heldigvis kunne faren, Michael, gi han det.

brud2

Tom ble selvsagt veldig glad, men skjønte også at familien sørget så han ventet til rundt juleaften det samme året med å sende familien et brev for å takke. I starten, noe som er forståelige, forteller Jeni at forholdet ikke var det enkleste. «Jeg ville at faren min skulle være der,» forteller Jeni. «Det var dager rett etter faren min døde, at jeg følte meg så jukset med fordi Tom fikk leve og ikke han. Men så tenkte jeg på Tom og hvor mye kjærlighet han hadde rundt seg.»

Da Jeni forlovet seg, visste hun at det var på tide å møte Tom ansikt til ansikt. «Så fort vi ble forlovet tenkte jeg, «men hvem skal følge meg ned alteret?», forteller Jeni. «Jeg tenkte med en gang på Tom, og hvor spesielt og meningsfylt det hadde vært om han kunne bringe alt sammen for min mor og min søster, og for Tom selv.»

brud3

[adsense2]

I ett brev spurte hun om Tom ville ta den viktige rollen i bryllupet hennes. Et par dager senere ringte han og takket ja, fylt av tårer og glede. De to skulle møtes bare en dag før bryllupet. Alle var spente på å møte Tom, men familien kunne ikke tenke seg en mer apssende tid. Da Jeni endelig så Tom i kirken i hjembyen sin, Swissvale Pennsylvania, visste hun at han var ment til å være med å feire bryllupsdagen til henne og sin kommende ektemann, Paul, på deres store dag.

brud4

«Tom hadde en tilstedeværelse med seg, slik som faren min hadde når han kom inn i et rom. Alle vil være nære slike personer og liker dem med en gang,» forteller Jeni. Jeni sier at hun følte faren sin gjennom Tom under bryllupet – takket være Tom.

brud5

Jeni håper at det å dele denne opplevelsen med andre familier som har mistet en elsket kan inspirere og vise hvor fantastisk organdonasjon kan være. Men hun sier også at valget ikke var lett. «Jeg vet at sorg kan være så intenst at man ikke kan se for seg et liv uten sin elskede. Det er vanskelig å ta valget», sier Jeni og gir råd til andre i samme situasjon som henne. «Jeg oppfordrer alle til å prate med familien sin om tankene rundt organdonasjon. Min familie fokuserte på å hjelpe folk, og det hjalp sorgen vår på utrolig måter.»

Denne historien er så rørende! DEL den gjerne med vennene dine på Facebook!