6 veldig viktige ting man lærer av å ha en lillesøster!

870

Denne er til alle søstre!

Jo, det var noen år mens man vokste opp hvor det på ingen måte føltes ut som en velsignelse å ha fått lillesøster.
Det viste seg derimot at foreldre, som de ofte har, hadde rett i ordtaket: «En dag vil du takke oss for at du har fått en søster». Det er noe helt spesielt med å ha en lillesøster og her er 6 ting man lærer av å ha en lillesøster, i følge mediet Elite Daily:

1. Å være beskyttende.
Det er når noen vil skade eller såre ens lillesøster man forstår hvor mye man vil beskytte og ta vare på henne.  Hvis det er en eller annen som vil gjøre søsteren noe, så skal de få se alle ninja-triks de aldri har hørt om før. Her passer man på, uansett hva.

2. Man lærer å bry seg om andre mer enn man bryr seg om seg selv.
Det er noe med en lillesøster som gjør at hjertet ens smelter. Man er villig til å gjøre alt i verden for at søsteren er glad og lever et trygt liv. Her setter man hennes behov framfor sine egne, og man lærer å bry seg mer om andre mennesker enn seg selv.

3. Å forholde seg til foreldre på en ny måte.

En lillesøster er også en stor inspirasjon. De klarer ofte å sjarmere seg til det meste når det kommer til hva de får og ikke får lov til av foreldrene, kanskje fordi de er yngst? Før du vet ordet av det har hun fått låne bilen, penger eller få tatt seg en tur på stranden. Ting du kanskje ikke fikk lov til som ung, men som hun får lov til. Det lønner seg noen ganger å være yngst, virker det som!

[adsense2]

4. Å være frisinnet.
Det er vanskelig, og for den eldre søsteren trenger det kanskje litt mer øvelse. Grepene fra foreldrene har kanskje løsnet litt med barn nummer to, noe som gjør at lillesøsteren ofte er en fri sjel – noe vi alle kan finne inspirasjon i.

5. Å gjøre bedre valg.

Det er noe med å ha noen som ser opp til deg. Man er nødt til å gjøre bedre valg, om det så kommer til å være en rollemodell, presentere på jobben eller i kjærlighet og visdom. Det er fint å sette et godt eksempel for sin søster, og man lærer seg å gjøre gode valg slik at hun skal bli inspirert til å gjøre det samme.

6. Gode venner finnes rett foran nesen på en.

Det er noe med å ha vokst opp sammen som gjør at man har bedre forståelse for hverandre. Hvis man er heldig har man funnet en bestevenn for alltid – i sin søster.

DEL gjerne denne om DU har en søster du elsker og beundrer!