Denne jenta lever i en plastikkbøtte. Tilstanden er fortsatt et mysterium!

1077

Noen sykdommer er svært sjeldne, som denne. I mange saker med sjeldne sykdommer finnes det ingen kur, og når familier blir rammet av denne sykdommen må de tilpasse vanene sine slik at personen med sykdommen kan leve et normalt liv. Noen ganger har det seg slik at de som blir rammet av denne sykdommen er fra fattige land, og da må man derfor tilpasse seg etter hva man har, noe som skjedde med Rahma Haruna, en nigeriansk jente på 19 år som var tvunget å leve, siden alderen av 6 måneder, i en plastikkbøtte.

Hun er en glad og smilende jente, men hun ble født med sjelden sykdom som gjør henne noe annerledes. Kroppen hennes sluttet å utvikle seg fra å være et barn da hun var seks måneder.

ra1

«Alt startet når hun skulle lære seg å gå. Hun hadde alltid feber og vondt i magen. Hun klarte ikke bevege seg».

ra2

Rahmas familien involverer henne i alle daglige aktiviteter. Hun blir båret rundt.

ra3

En forklaring av sykdommen har de enda ikke funnet, men familien besøker sykehuset ofte for å se om de kan finne svar eller en kur på sykdommen.

ra4

[adsense2]

Faren i familien solgte alt han eide for å betale for alt datteren trenger.

ra5

I landet er det vanlig å tro at slike sykdommer skyldes onde ånder, men heldigvis lar ikke dette familien hindre dem i å ta vare på datteren.

ra6

Lillebroren tar godt vare på henne og beskytter henne mot slemme kommentarer eller farer. Han er alltid i nærheten for å ta vare på henne.

ra7

«Jeg takker gud for alt jeg kan gjøre», sier Rahma.

ra8

Til tross for de daglige utfordringene som må overvinnes er Rahma en jente full av håp og drømmer, med store planer om å åpne sin egen butikk – hun smiler alltid.

DEL gjerne denne inspirerende historien med vennene dine på Facebook!