21. juli 2024

2-åringen er dekt i røde prikker. Det han er diagnostisert med er helt FORFERDELIG!

Det er et forferdelig syn: Den to år gamle Jasper Allen fra engelske Cambridgeshire, er dekket med røde prikker. Da moren Sarah går til sykehuset med han, blir hun avvist fordi Jasper ikke er «dårlig nok». Bildene, tatt av Sarah, viser tydelig noe annet.

Utslettet starter og forverres vakt. To dager etter han blir avvist hos legen bringer Sarah den lille gutten til sykehuset igjen. Da er også medisinsk personell sjokkert. Et så alvorlig tilfelle av vannkopper har de aldri opplevd før.

kopp1

Jasper blir på klinikken i fem dager. Han får væske infusjon væske, antibiotika og smertestillende mens kroppen hans kjemper mot det farlige viruset. Saken hans er så dramatisk at legene ønsker å dokumentere det for videre forskning. Etter fem lange dager er tilstanden hans endelig stabil.

kopp2

Siden vaksinen for vannkopper ikke er dekt av forsikring tenkte Sarah at det ikke ville være så ille hvis hennes lille fikk vannkopper. Hun trodde aldri hvilken pris han måtte betale for det. Nå kritiserer hun regjering for at ikke alle barn blir vaksinert mot vannkopper som en standar. «Ingen barn skal måtte lide slik. Jasper var ikke frisk! Tenk hva som ville ha skjedd med et barn med svekket immunforsvar.» Det er mange barn som får vannkopper, men aldri i dette omfanget.

 

[adsense2]

 

kopp3

I England tilbys vaksinasjonen nå kun for barn i såkalte risikogrupper: barn med svekket immunforsvar. Dette omfatter barn som gjennomgår kjemoterapi eller lider av kroniske sykdommer. Selv om sykdommen ofte er forholdsvis harmløs, er det alltid fare for et dramatisk utbrudd. Av denne grunn forlater Sarah og hennes i sinne – selv om de nå kan smile igjen fordi gutten deres er frisk.

kopp4

Sarah er glad for at sønnen kjempet så tappert. «Det er så forferdelig å se sitt eget barn lide, så jeg ønsker å trekke oppmerksomhet til denne saken. Andre foreldre å barn bør aldri trenge å leve igjennom denne situasjonen.» Jasper blir jevnlig undersøkt for å passe på at det ikke har litt permanent skade. Heldigvis ser han frisk ut!

kopp5

DEL denne viktige saken med vennene dine på Facebook!