13. juni 2024

Hun gikk ned over 90 kg på ett og et halvt år, bare ved å gjøre denne ENE tingen! Så enkelt!

Å gå ned i vekt er veldig vanskelig. Det er nesten like vanskelig som å slutte å røyke, og det er minst like viktig for helsen din. Og med overvekt kommer ofte farlige helseproblemer og sykdommer.

Cheryl Blythe for eksempel, gikk ned over 90 kg på 18 måneder, og hun var ikke med i noe slankeprogram på TV. Det eneste hun gjorde var å endre én ting.

Da hun var 31 år gammel, fikk tobarnsmoren Cheryl Blythe en dramatisk advarsel fra legen sin om at hun veide for mye.

Hun ble fortalt at dersom hun ikke endret livsstilen sin, ville hun være død eller sitte i rullestol innen hun var 45 år gammel.

cheryl1

På det tidspunktet veide Cheryl 339 pund (omtrent 153 kg).

Med den vekten kom det flere problemer: vanskeligheter med å gå, pustevansker, og ryggsmerter. Mens hun var ute med vennene sine en dag, trengte hun å ta en pause flere ganger, klarte ikke å sitte i stoler, og følte det som at alle stirret på henne. Meldingen hun fikk fra legen tok hun på alvor, og bare noen dager etter hadde hun meldt seg inn i Slimming World, en lokal vekttapsgruppe.

cheryl2

Situasjonen var så dårlig at legen hennes tilbød henne en gastric bypass-operasjon, men den takket hun nei til.

Det hørtes dårlig ut, men hun hadde god grunn. «Jeg følte at hvis jeg tok en slik operasjon, ville jeg ikke lære noe om å spise sunt eller om mitt eget forhold til mat – eller om å hjelpe barna mine til å ha en forståelse for å spise sunt,» fortalte hun til Daily Mail.

cheryl3

Og Cheryls forhold til mat var ikke uvanlig. Da hun var gravid for første gang, kjedet hun seg mye og følte seg alene, derfor fylte hun ofte tomrommet med mat.

I 20-årene mistet hun kontrollen. Hun spiste burgere, potetgull, chips, og flere sjokoladebarer hver dag. Noen ganger prøvde hun å gå ned i vekt, men klarte det ikke.

[adsense2]

Så hvordan klarte Cheryl det til slutt? Hva gjorde at hun klarte å gå ned 90 kg på 18 måneder?

cheryl4

Først begynte hun med en streng, men tilfredsstillende diett, hvor hun kuttet ut nesten alt av sukker, som hun byttet ut med sunnere næring.

Før brukte hun ikke å spise frokost, men så begynte hun å spise mager bacon med fettet fjernet, tomater, sopp, og to posjerte egg hver morgen.

 

cheryl5

Før var hennes normale lunsj en baguette med kylling og majones, en stor pose med potetgull, og fire sjokoladebarer.

Hun byttet ut dette med hjemmelagd bakt potet, toppet med chili.

cheryl6

Og til middag byttet hun ut burgere, chips, og godteri med hjemmelagd spaghetti og salat, med fersk frukt og fettfri yougurt som mellommåltider.

Etter at hun hadde gått ned omtrent 45 kg, kunne hun trene mer, som gjorde at hun gikk ned enda mer på kortere tid. Men hun hadde også en vekttaprådgiver, som hun hadde regelmessige møter med.

«Jeg ble fiksert med å gå ned en størrelse, og så slutte, siden ting ikke skjedde så fort som jeg hadde forventet,» sa hun. «Men vi snakket om det, og jeg innså at på mitt tyngste brukte jeg å tvinge meg inn i klær som var for trange, og da jeg gikk ned i vekt, ble de klærne faktisk veldig løse, så jeg hadde helt sikkert gått ned en størrelse – eller mer – uten å merke det. Det var som et lyspæreøyeblikk for meg, og jeg følte meg mer motivert enn jeg noen ganger hadde gjort.»

cheryl7

I dag er Cheryl ned på omtrent 63 kg, og bruker størrelse 38 til 40 i klær.

Ryggsmertene og pustevanskene er borte, og hun kan gå ut med venner uten å bekymre seg for at hun ikke får til å sette seg ned i stoler eller at hun blir stirret på. Hun ble også kåret til Slimming World sin «Woman of the Year 2015»!

cheryl8

Gratulerer, Cheryl! Gjerne del hennes utrolige seier med vennene dine på Facebook!