Legen tok med seg den gamle mannen ned til vannkanten. Da tok den forbipasserende frem kameraet.

921

Legestudenten Maja Solbakken hylles over hele landet for sitt initiativ. Hun dro ut for å fiske, sammen med en eldre mann fra eldrehjemmet der hun jobber.

– Han er veldig interessert i fiske, og snakker mye om det. Derfor ble vi på avdelingen enige om at det måtte være mulig å dra på en fisketur, selv om det er mye som må klaffe med bemanning, vær og planlegging, siden han sitter i rullesto, sier Maja til Nettavisen.

Det er jo egentlig ganske opplagt. Så klart skal man få fiske om man liker det, men for en gammel mann, som i tillegg sitter i rullestol og bor på et eldrehjem, er det ikke så enkelt.

Men ansatte på et eldrehjem her i Norge bestemte seg for å oppfylle ønsket hans, og Maja Solbakken tok han med på en tur.

– Det var tydelig at han koste seg, og han fikk fisk! Det var virkelig fint å se hvordan han verdsatte det, og det fine er at det ikke krever så mye, egentlig. Det skal ikke så mye til, sier Maja.

Gro Gløtvold klarte å fange øyeblikket på kamera, og har senere delt bildet på Facebook. Bildet er nå delt og likt av tusenvis av mennesker, og Maja blir hyllet som en helt, selv om hun ikke vil ta på seg all rosen alene.

[adsense2]

– Jeg er ikke den eneste som har jobbet for dette. Vi har vært en hel avdeling som har samarbeidet, og noen andre måtte ta mine arbeidsoppgaver mens jeg var ute. Til tross for at det var en hektisk dag, føler jeg at beboerne på eldrehjemmet får oppfylt ønskene sine, da vi prøver å prioritere det, sier Maja til Nettavisen.

For et utrolig initiativ! Del denne med vennene dine om du er enig i at flere eldrehjem burde ha slike løsninger!