Tydeligvis bør du ALLTID legge deg og sove på venstresiden. Grunnen? Jeg hadde ingen anelse!

672

Vi alle trenger søvn, og for noen av oss er det vanskelig å få en god natts søvn. Det er flere grunner til hvorfor noen kan ha problemer med å sove, alt fra stress til trening og diett. Helsen vår generelt har betydning for kvaliteten på søvnen vår.

Mens det er allmenn kunnskap at søvn er viktig, siden det holder oss i mental og fysisk balanse, er det ikke så kjent at stillingen vi sover i har betydning, og at det kan påvirke helsen vår. Folk sover i alle mulige stillinger. De mest vanlige er på ryggen, på høyre eller venstre side, eller krøllet sammen i forsterstilling. Noen av disse kan påvirke oss negativt, som for eksempel å sove på høyresiden. Denne stillingen kan faktisk gjøre fordøyelsen vår verre, og lede til helseproblemer som kan senke søvnkvaliteten.

Den absolutt beste stillingen du kan sove i er på venstresiden. I forhold til alle fordelene det har på kroppen, er det bedre enn alle de alternative måtene vi kan hvile kroppen! Nedenfor er noen av de positive virkningene av det å sove på venstresiden har:

Bedre fordøyelse
Når du sover på venstre side av kroppen, er den i en posisjon hvor den er i stand til å effektivt kvitte seg med uønskede giftstoffer som bygges opp i løpet av dagen. Samtidig er den også i stand til å utnytte og bruke næringsstoffene i kroppen på en bedre og raskere måte, som den trenger for å fungere på sitt beste.

Bedre kardiovaskulær helse og sirkulasjon
Du utsetter hjertet og det kardiovaskulære systemet for mindre stress når du ligger på venstresiden, siden hjertet pumper blodet nedover i kroppen. Hjertet ditt trenger ikke å jobbe så hardt, siden blodet flyter mer effektivt på denne måten, som fører til en bedre generell sirkulasjon, og mindre belastning.

Forbedret lymfedrenasje og miltfunksjon
Mange av oss overser hvor viktig det er å kvitte seg med giftstoffer, avfall og uønskede eller ubrukelige stoffer som bygges opp i kroppen over tid. Å sove på venstresiden bidrar til å lettere fjerne disse, fordi galle og andre typer avfall er i stand til å reise mer fritt gjennom kroppen i denne stillingen. Til slutt fører dette til økt lymfedrenasje og dermed forlater flere giftstoffer kroppen vår, alt mens vi holder stress og innvirkningen på systemet vårt på et minimum.

[adsense2]

For å lære mer om alle fordelene over, vil vi anbefale deg å se videoen nedenfor! Dr John Douillard forklarer hver og en av dem med flere detaljer, og forklarer resten av hvorfor det å sove på venstresiden kan gjøre store forskjeller i livet ditt. Hvis det kan forbedre helsen din på mer enn bare en måte, i tillegg til å føre til bedre søvn, er det ikke noen unnskyldning for å ikke ligge på den siden. Hvis du ikke sover på venstresiden allerede, bør du prøve det i kveld!

Gjerne del denne med vennene dine, og husk og se videoen nedenfor!