De mørke skyene kom inn over himmelen, og han følte at noe skummelt kom til å skje… DETTE er hva han fanget på kamera!

687

Astrafobi er frykten for torden og lyn. I forhold til andre typer fobier, påvirker denne en ganske stor del av befolkningen, spesielt unge barn. I følge fearof.net, en nettside som holder oversikt over frykt og fobier, er det den 6. vanligste frykten i verden. Det er høyere enn klaustrofobi, og både frykten for å fly og snakke offentlig.

Hvis du er en av de millionene som påvirkes av torden og lyn, og spesielt lyn, vil du kanskje hoppe over denne videoen. Den ble filmet av Clint Belvins og viser øyeblikket hvor lynet slo ned i vannet ved kysten på Daytona Beach i Florida. Mens det regner, kommer et gigantisk lynnedslag ned fra tilsynelatende ingenting. Det skytes ned fra stormskyene på himmelen, og rett ned på overflaten av vannet. Det er så stort at det lyser opp himmelen! Når lynet er ferdig, etterlater det seg en svak røyk eller damp. Takket være dette klippet i slow motion, og som er filmet med bare noen hundre meters mellomrom, får vi se detaljer som dette, som vi vanligvis ikke ville ha sett.

[adsense2]

Etter å ha sett det lynet, og tatt en kikk på tallene, merker man at det å være litt redd for lynet kan være en bra ting, for da unngår man det. Sjansen for å bli slått av lynet endrer seg hvert år, men National Geographic mener oddsene er på 1 til 700 000 uansett år. I løpet av et gjennomsnittlig liv øker sjansene for å bli truffet av lynet, da er det 1 til 3000. For å putte disse oddsene i perspektiv; du har større sjanse for å bli tuffet av lynet enn å vinne i lotto eller bli drept av en hai!

Se selv i videoen nedenfor, og gjerne del dette UTROLIGE lynet med vennene dine på Facebook!