19. juli 2024

Hun har vært død i 500 år, men det de finner inni henne? Jeg er MÅLLØS!

Inca-jenta, kjent som «The Maiden», var bare 15 år da hun døde. Hennes frosne, begravde kropp ble funnet i 1999 i en argentinsk vulkan. Kroppen, som du kan se, er perfekt bevart, til tross for at hun døde for omtrent 500 år siden.

Her er historien: Den unge jenta ble antageligvis valgt av Incafolket som et offer til gudene sine. På denne tiden ble barn tatt med opp i fjelltoppene. På veien fikk de kokablader, før de fikk en berusende drikk på et begravelsessted. Da de ble beruset av drikken, ville en av Incaprestene enten drepe dem, eller la de være igjen på fjellet for å fryse ihjel.

[adsense2]

Nylig har forskere funnet kokabladrester mellom tennene hennes, som tyder på at hun ble bedøvd før hun døde. Hun hadde også en bakteriell infeksjon som lignet på tuberkulose da hun døde. De tror at funnet av denne bakterien kan potensielt bidra med å bekjempe nye eller lignende sykdommer. Så uansett om denne stakkars jenta døde for 500 år siden, kan hennes ofring bidra med å kurere noen sykdommer som finnes i dag. Hvor fascinerende er ikke det?

The Maidens død – eller ofring – var ikke forgjeves. Gjerne del dette utrolige funnet med vennene dine, og husk å se videoen nedenfor!